Житель Луганська: У нас життя нормалізувалось…

0
146
Загрузка...

Під час II зборів PR-клубу PROPAGANDA у Чернівцях екс-ведучий програми «Свобода слова» на ICTV Андрій Куликов радив чернівчанам (і не лише), по можливості, підтримувати людські стосунки з жителями непідконтрольної Україні частини Донеччини та Луганщини.

Дзвінок з номеру 095… Чоловічий голос каже, що його ніби набирали на цей номер. Кажу хто я і кого (учасника зимових Олімпійських ігор) розшукував останніми годинами. Чоловік каже, що його звати не так і взагалі він живе в Луганську, тому, натякає, навряд чи нам є про що говорити… Зі словами «Ну, тримайтесь там» побажав гарного дня і на цьому «закруглились».

Перевірив список набраних дзвінків і того номера не виявив. Певно, якісь технічні «нюанси». Але згадав пораду-прохання Андрія Куликова і вирішив передзвонити для «підтримки людських стосунків»…

Спершу поцікавився, чи дзвінки в «українську Україну» не тарифікуються за міжнародними тарифами. Каже, що ні. Щодо життя в Луганську, за словами Сергія (так звати випадкового нового знайомого), воно там нормалізувалось, і якби не «ящик» (телевізор), можна було вже «забути», що «щось відбувається». Сергій – приватний підприємець. Але з проведенням товарів через блок-пости не стикається, хоча чув, що там «окремий бізнес». Шахти, каже, працюють. Але деякі заводи простоюють. Хоча особливої проблеми з безробіттям не відчуває. І зауважує, що останнім часом з «тих територій» майже ніхто вже не виїжджає – мовляв, хто хотів, вже виїхав.

Погоджується, що найгірше у цих всіх подіях – те, що гинуть люди. Каже, що навіть одне людське життя цінніше за всі ці «непонятки»… При цьому зазначає, що з новин дізнаються про втрати з українського боку, але про втрати «з того боку» не чує, тому робить висновки, що, напевно, не несуть втрат.

Щодо майбутнього, тобто яким вони «там» його бачать – повернення до складу України, самостійність, приєднання до Росії – зазначає, що «на побутовому рівні» це не дуже обговорюють, мовляв, це не їх турбота, головне, щоби було «тихо-мирно», щоби була робота і можливість нормально жити. Решта – другорядне.

Як воно буде далі, – буде видно, як кажуть…

Георгій МАЗУРАШУ, fakty.cv.ua,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ