Президент «Буковини» вважає, що у підтримці клубу не має бути політики (відео)

0
250
Загрузка...

Сергій Гринюк, який неповних три роки очолює ФК «Буковина», погодився залишитися на цій громадській посаді, враховуючи те, що влада пообіцяла підсилити бюджетне фінансування клубу.

 

Сергій Миколайович підкреслив, що він є поза політикою, і сподівається, що питання підтримки «Буковини» не має бути політизованим, а, навпаки, має об’єднувати мера та депутатів, як це вже було у міській раді. І також він сподівається, що й обласна влада надалі серйозніше підтримуватиме головну футбольну команду краю.

В інтерв’ю для телеканалу «Чернівці» та SportBuk.com Сергій Гринюк подякував вболівальникам, яким небайдужа подальша доля головної футбольної команди краю, зазначив, що і йому особисто, і на клубну електронну пошту надходить багато звернень і запитань щодо «Буковини». На жаль, позитивних змін на даний час небагато, значно менше, ніж очікували у клубі. Проте, незважаючи на складнощі, команда готується до другої частини першості.

Щодо змін у тренерському складі та комплектації команди, Сергій Миколайович зауважив, що на даний час є кандидат на посаду головного тренера – екс-наставник молодіжної збірної України Олег Ратій. Є потенційні новачки, у т.ч. доволі сильні виконавці. Двох потенційних новачків, з якими були попередні домовленості, перейшли у команди вищого дивізіону. Взагалі ні з новим головним тренером, ні з футболістами поки що ніяких контрактів не підписано. Складно прийняти рішення в умовах невизначеності з фінансуванням тієї частини витрат, яку клуб розраховує отримати з міського та обласного бюджетів. Наразі ресурсів для повноцінної підготовки до другої частини сезону немає…

Залишив «Буковину», на жаль, Євген Немтінов, якому запропонували значно кращі умови в іншому клубі. Є ще питання, але, швидше за все, залишить команду і Тарас Сивка. Натомість є надія, що заграє знову за «Буковину» вихованець місцевого футболу Макс Ілюк, який свого часу гучно перейшов було до донецького «Шахтаря», але потім потрапив у смугу травм і тепер ось повернувся додому.

Є попередня домовленість, що міська влада виділить клубу на другу частину першості України 2 млн. грн., а обласна рада – 1 млн. грн. Але це поки що тільки теоретично. Але гроші потрібні вже зараз. Для прикладу, наші сусіди – команда 2 ліги «Тепловик-Прикарпаття» (Івано-Франківськ) вже в січні отримала допомогу в розмірі 2 млн. грн. з міського бюджету і 1 млн. грн. з обласного бюджету.

Сергій Миколайович пояснив, що заробітна плата, преміальні, інші поточні витрати фінансуються за рахун6ок партнерів (спонсорів) клубу. А бюджетні кошти витрачаються для розвитку інфраструктури (підтримки в належному стані футбольного поля стадіону «Буковина» та тренувальних полів), придбання тренувального інвентарю тощо.

Також президент клубу повідомив, на що були витрачені кошти громади, які були виділені клубу у 2016 р. Протягом сезону проводився поточний ремонт роздягалень та інших під трибунних приміщень, були придбані нові меблі для роздягалень. Значний обсяг робіт було проведено з оновлення газону футбольного поля на стадіоні «Буковина», кошти пішли також на участь у змаганнях ПФЛ, оплачені внески за участь чотирьох дитячо-юнацьких команд у Дитячо-юнацькій футбольній лізі України, придбані рації, інвентар для ДЮСШ, проводилися акції з пропаганди здорового способу життя…

Щодо того, що перед Новим роком Сергій Гринюк оголосив, що якщо не буде збільшена підтримка клубу з боку влади, він залишить цю громадську посаду, президент ФК «Буковина» зазначив, що комісія у складі депутатів, посадовців, представників громадськості вирішила, що варто фінансувати клуб на більшу частку від потреб, ніж було минулого року. Тобто прохання Сергія Гринюка влада не відмовляється виконувати, тож він поки що залишається на посаді президента клубу і готовий працювати надалі в напрямку комплексного розвитку головної футбольної команди області та крайового футболу в цілому, у т.ч. інфраструктури.

Дивіться повну версію відео-інтерв’ю:

***

Футбол: «Буковина» виграла 12 лютого у Чернівцях контрольний матч (фото)

***

«Буковина» під керівництвом екс-тренера збірної зіграє контрольний матч

***

Мер запевнив, що «Буковині» не дадуть зникнути з футбольної карти

***

Шищенко і Гринюк оголосили про відставку, мер – за підтримку «Буковини» (відео)

***

«Буковина»: про кадрові зміни, канікули і «піджачні перспективи» (фото, відео)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ