Про «рєшал», безлад і «хлопців для биття» у Чернівецькій міськраді

1
613
Загрузка...

Депутат Чернівецької міської ради публічно «жаліється», що ще немає очікуваного ефекту від довгоочікуваного обрання секретаря.

На своїй сторінці у Facebook керівник фракції БПП «Солідарність», учасник АТО Василь Максимюк, який, нагадаємо, фігурував як потенційний кандидат на посаду секретаря, але мер Олексій Каспрук не схотів внести його кандидатуру, написав: «Після довгоочікуваного обрання секретаря міської ради і ми, окремі депутати, і громада сподівалися на те, що нарешті у Чернівецькій ратуші розпочнеться період конструктивної роботи. Адже перед тим лунали заклики про “спільні зусилля” і “врятуймо Чернівці”, запевнення у тому, що аж тепер все буде добре. Ви лише проголосуйте.
І ось секретаря обрали, президія сесійних засідань прикрасилася Василем Сафроновичем, але на краще нічого не змінилося.
Сесії як відбувалися тижнями, так і відбуваються. Дороги, які були в Чернівцях, такими й залишаються, комунальні підприємства, як виживали, так і далі ледве зводять кінці з кінцями, про громадський транспорт вже й говорити нема що. Перелік можна продовжувати і продовжувати. Конкретних планів, аби виправити ситуацію бодай в якійсь із галузей , як не було, так і немає. У сесійній залі продовжуються “бої без правил” та взаємні підбурювання. Земельні “шкурняки” вносяться на розгляд сесії депутатами просто з голосу, чого взагалі не було ще ніколи.
Боротьба відомих чернівецьких політичних команд отримала нову якість.
А з фракції “Блоку Петра Порошенка “Солідарність” у Чернівецькій міській раді, і особисто з мене, як її керівника, намагаються зробити “хлопців для биття”. Причому з усіх ворогуючих сторін.
Твердо заявляю: не вийде.
У мене, як керівника фракції і в моїх однопартійців не залишається іншого виходу як протистояти будь яким спробам формування в Чернівцях інституту чергових “рєшал”, на яких посадах вони б не були.
Будемо терпляче роз’яснювати городянам, що жодну з ворогуючих сторін не цікавлять міські проблеми. Їхній інтерес примітивно простий: як знищити одне одного й одноосібно продовжувати грабувати місто.
Від імені своєї політичної сили вже давно запропонував реальний вихід із кризи: зусилля мають бути спрямовані по черзі і в такій послідовності: дороги – громадський транспорт – соціалка. За час, який минув після виборів, вже бодай щось можна було би зробити. Не зроблено нічого! Ми лише прийняли міські програми “Комфортне місто” та “Сучасне місто” і то в редакції “з рукава”.
У мене немає іншого шляху як звертатися до громади Чернівців із закликом покласти край безладу у міській раді та пустопорожній балаканині.
У кожному мікрорайоні Чернівців буду домагатися формування органів самоорганізації, аби наводити в Чернівцях лад.
Шановні городяни! Знайте: міжбудинкові проїзди, території, дороги ремонтуються та ремонтуватимуться лише під “потрібних” депутатів. Адже ніхто не думає про місто загалом, про його розвиток і перспективи, враховується лише “політична доцільність”. Такою є правда, і громада має право і мусить знати цю правду.
І поки хтось вираховує цю “політичну доцільність”, Чернівці руйнуються на очах».

А ви як думаєте? Вирішуватися проблеми мають в першу чергу там, де «потужніші депутати», тобто більш впливові і т.п.? Чи має бути якийсь інший алгоритм рішень та дій? Якщо так, – який саме? Враховуючи чинне законодавство та реалії, звісно…

fakty.cv.ua

***

Чому меру не варто «надувати щоки» і «хамити» депутатам…

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ