Зеленський публічно подякував чернівецькому «другу Фірташа» і Ко (відео)

0
1140
Загрузка...

У публічній площині з’явилось відео звернення новообраного президента України Володимира Зеленського, в якому він, зокрема, дякує чернівецьким активістам та іншим учасникам «Естафети Єдності» за переданий (через Євгена Кошового) «Прапор Єдності» та в цілому за підтримку.

Нагадаємо, що «Естафету Єдності» ініціював і, як кажуть, «запустив» чернівецький активіст Юрій Афонін, який серед перших розгорнув публічну підтримку кандидату в президенти Володимиру Зеленському, зокрема, у мережі Facebook.

Анонсуючи «Естафету Єдності», п. Юрій підкреслював, що до неї можуть долучитися всі охочі, незалежно від політичних симпатій/антипатій. Хоча «кістяк» естафети був складений за допомогою регіональних офісів Зе!Команди. Можливо, відчуваючи «прозеленськість», або з інших причин, але прихильники інших кандидатів у президенти «Естафету Єдності» переважно ігнорували. Проте розмаху вона набрала таки непоганого. І «чому», або «завдяки чому» стало зрозуміло після оголошення результатів першого і другого турів виборів президента 2019:) Бо прихильників Зе такий виявилось набагато більше, ніж у інших кандидатів;)

Цікаво, що ініціатор «Естафети Єдності» Юрій Афонін не був серед членів офіційного Зе!Офісу у Чернівцях, а працював «паралельно» і дуже активно на підтримку Зеленського, з групою активістів. Більше того, у нього виник певний публічний конфлікт з офіційним представником кандидата Зеленського на Буковині – Віталієм Другановським. Виглядає, що у них може дійти і до «судових розбірок», адже Юрій Борисович оголосив про намір захистити свою честь і гідність в судовому порядку – після некоректних, за його словами, публічних заяв Віталія Валерійовича (дивіться інформацію нижче). До слова, fakty.cv.ua запропонували їм платформу для публічних «дебатів» (у відео форматі, наприклад), аби з’ясувати суперечливі моменти і взаємні претензії. Юрій Афонін цю пропозицію прийняв. Віталій Другановський поки що не відповів.

Нагадаємо також, що свого часу Юрій Афонін був серед «шефів» майбутнього олігарха Дмитра Фірташа, коли вони працювали в пожежній частині. І це лягло в основу першоквітневого жарту, зміст якого можна подивитися тут.

***

Супутня тема:

16.05.2019 р. Верховна Рада України призначила інавгурацію новообраного президента Володимира Зеленського на 10:00 20 травня. Це рішення підтримали 315 народних депутатів. У публічній площині активісти і прихильники Зеленського вимагали призначити інавгурацію на 19 травня.

***

***

***

***

Другановський – Афонін

27 квітня 2019 р. Віталій Другановський на своїй сторінці у Facebook написав:
«Всім доброго дня.
Хочу ще раз привітати буковинців з перемогою. Висловити подяку всім прихильникам за підтримку. Окреме щире спасибі сказати Команді Зе за підтримку Володимира Олександровича Зеленського, за їх віддану працю та допомогу у президентській передвиборній кампанії. Зі своїм важливим завданням Команда Зе впоралась на 100 відсотків. Але основні звитяги (перемоги) Команди Зе ще попереду. Я впевнений, що з такою самовідданою командою ми зможемо змінити нашу країну на краще.

Також, користуючись нагодою хочу прояснити деякі незрозумілі прояви, які мали і мають місце у соцмережах.
Передвиборний процес і боротьба за владу залучає не тільки тих, хто щиро прагне змін на краще, але й притягує як магніт жадібних, непорядних людей. Вони за будь-яку ціну хочуть бути при владі та можуть виконати будь-які брудні політичні замовлення. Наперед скажу – їх небагато. Це мізерна купка.
Таких політичних перевертнів, або як їх визначив Володимир Зеленський «вовків у овечій шкурі» впродовж всього передвиборного процесу виявляла і наша Зе!Команла.
Скориставшись відкритістю і демократичністю Зе!Команди в Чернівцях такі індивідууми неодноразово намагалися вступити до лав Зе!Команди і там із середини перешкоджати її роботі.
Для того щоб запобігти введення в оману громадян та убезпечити Зе!Команду від провокацій я змушений озвучити їх імена.
Одні з найактивніших провокаторів – це чєта Афоніних. Голова сімейства – Юрій Афонін за останніх пару років у пошуках теплого владного місця встиг побувати у лавах багатьох партій та громадських організацій , а саме «Самопоміч», «Рух нових сил» , «Автоєвросила» «Майбутнє Буковини» (ГО М. Бурбака) та інших. Це далеко не вичерпний перелік так званої політичної активності Юрія Афоніна. Кожен перехід закінчувався інтригами, сварками та скандальним виключенням з політичного організації.
Його син – Олександр Афонін, який намагається грати роль незалежного від батька політичного діяча, сумно відома у місті особа. Особливо популярний Олександр Афонін в колах правоохоронних органів. За його плечима, уявити страшно, три десятки правопорушень, зв’язки з кримінальними колами міста та неодноразове затримання за кермом у нетверезому стані. Як результат – він позбавлений прав керування транспортними засобами. Не зважаючи на це продовжує зухвало порушувати закони та продовжує керувати автотранспортом у не тверезому стані.
Ідейний натхненних вищезгаданого сімейного тандему та по сумісництву «сірий кардинал» – Сергій Погодін. Має подвійне громадянство і перебуває у родинних стосунках з представниками нашої нинішньої міської влади. І як виявилось спонсорує брудні політичні замовлення владних персон міста. В минулому перебував у стосунках і підтримував кримінальних авторитетів. Притягався до кримінальної відповідальності.
Це тільки мізерна частина ганебних здобутків цих осіб. Вони є кістяком псевдо активістів, під вплив яких попало чимало довірливих громадян.
Зазначені особи неодноразово зустрічалися зі мною, як офіційним представником Володимира Зеленського у регіоні та наполягали на залучення їх до членства у Зе!Команді.
Після детального вивчення їхніх кандидатур Центральним Зе!Офісом в м. Києві надана негативна оцінка їх діяльності, і я, як офіційний представник уповноважений був відмовити їм у вступі в Зе!Команду та у подальшій співпраці.
Така відмова послугувала каталізатором брудних інтриг та брехливих постів у соцмережах з боку вказаних персон. В таких діях проглядаються не тільки особисті образи та невдоволення псевдо активістів, але й також бажання політичних опонентів через таких осіб звести нанівець нашу з вами перемогу та здобутки.
З метою викриття планів і змов проти нашої спільної перемоги та співпраці я вважаю своїм обов’язком довести до мешканців Буковини таку неприємну інформацію.
Неодноразово наголошував і повторюсь ще раз – в нашій новій команді не має місця таким одіозним та ганебним особам».

Тетяна Афоніна (дружина Юрія) відреагувала так:
«Добрый день! Всем! И с Наступающей Пасхой! Я долго ждала, что появится такой пост..( Вы нас предупреждали об этом-если и дальше будем такими “активными)Честно скажу нам не привыкать!! Для того, чтоб стать “нужными”, ( Вам) все методы хороши!! В. Другановский , похоже Вам стало совсем не по себе! И Вы испугались Того, что вам нечего показать в своей работе. И так и ЕСТЬ!! Наш актив работал и наблюдал за тем, что вы со “своим офисом” делаете?? Добивались от вас Того, чтобы были набраны люди в ДВК И НАБЛЮДАТЕЛИ.. , но вы и на этом “поприще” не справлялись-1-ый Тур был “закрыт” нашими людьми.. ( списки людей есть, да и у нас есть на руках удостоверения.. )» (це мовою оригіналу і без змін, зрозуміло, що є описки і т.п., але ж це спілкування в соцмережі, а не «шкільний твір на оцінку»). Інші коментарі можна подивитися, перейшовши за розміщеним нижчек посиланням на пост.

Юрій Афонін, зокрема, написав там же: «Команда Владимира Зеленского очистится от таких непорядочных, лживых, бывших у власти людей, которые уже спят и видят себя руководителями при новой власти. Но их прошлое не позволит им это осуществить. А новый, честный и справедливый суд даст оценку их мерзкой лжи. Они используют свои старые связи и методы для обливания людей грязью точно так, как это делала команда Порошенко с нашим кандидатом. Но базарные слухи растворятся, как вода, а хорошие дела, проделанные нашим активом станут и уже стали достоянием не только Буковины, а и всей объединённой Украины. Слава Украине!»

Олександр Афонін (син Юрія): «Обращение ко всем участникам группы и лично к Виталию Другановскому!

Выскажусь тут, раз не хотите встречи и извинится публично за вашу Виталий ложь : Афониных никогда не было ни в одном ГО и партии, на сегодняшний день единственный раз такого рода Документы я и Юрий подписывали в Зеофисе в присутствии Другановского и Марченко! Чему и есть доказательства! Общаться, дружить и отдыхать мы можем с разными людьми, но это никогда не имело зависимости, либо участие в каких-либо организациях или политдеятельности! Поэтому поводу будут юридические разбирательства и все вы поймёте и увидите кто соврал, а кто был прав!

Никакого отношения к криминалу я лично не имел и не имею на сегодняшний день, в отличии от Вас Виталий, мы официально подали Вам в офисе изначально все документы и анкеты (почему-то по 2 раза, так как они были утерены, а это персональные данные и за это Уголовная напомню ответственность)! Идём дальше : мы и Людмила создали 2 мощнейших актива области и воссоединились для единой мощной команды в регионе задолго до вашего появления! Сергей Погодин, искренне идейный в плане Зедвижения человек, помог как нам, так и вам в многом в организации работы, печати наклеек и предоставлении помещения, где мы работали и собирались в вашем присутствии!

Вы по приезду в качестве представителя поздно вечером набрали почему-то Юрия Афонина и Сергея Погодина для личной встречи и дальнейшей работы (доказательства есть), дальше вы попросили нас не сдерживать актив, а помочь вам набрать поверенный вам электорат Зе в регионе, так как у вас в команде 5 человек и вы просто не вытянете без нас эти выборы! На что мы вам ответили согласием, но при определенных условиях, которые вы всем официально в присутствии своего брата Валерия и юриста Романа подтвердили и пообещали обществу Черновцов, а именно : Фамилии Павлюк, Чинуш, Семенюк и многие другие с того момента для вас чужды и их люди никогда не услышат (доказательства есть), в чем опять обманули общество! Свою кумавскую и и.д. связь с Павлюком вы подтвердили там же!

При наполнении списков ДВК, наблюдателей на обоих турах выборов вы и ваши сотрудники офиса позволяли себе хамское абсолютно поведение и общение, отправляли людей без оформления, чем очень подставили Доверенных в регионе и Зекоманду! Из всех списков абсолютно всего региона наполнением списков стали люди на 70% из актива (доказательства есть)!

Ну и по акциям, которые признаны всей Украиной и стали реально огромным вкладом в победу Зеленского В.А. Вы были препятствием и не поддержали не одну, по непонятным нам всем причинам! Более того пытались в этом нас всех осквернить как в Киеве, так и в Черновцах (доказательства есть)!

По всему изложенному прошу вас дать публичный ответ или все же встретится с активом, дабы общество удостоверилось в правдивости либо вашей, либо вышеизложенной информации! Мы не будем трогать личное и вашу жизнь, в этом даю слово! Я его всегда держу! #ЗекомандаЧерновцы»

Аналогічно інші коментарі можна подивитися, перейшовши за посиланням нижче.

***

***

У Чернівцях провели автопробіг на підтримку Зеленського (відео)

***

Спецслужби перехопили переписку Фірташа з «майбутнім мером Чернівців» (фото)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ