Спецслужби перехопили переписку Фірташа з «майбутнім мером Чернівців» (фото)

3
1873
Дмитро Фірташ і Юрій Афонін
Загрузка...

Слідом за викриттям планів Надії Савченко щодо здійснення теракту у Верховній Раді та знищення керівництва держави спецслужби «видали на гора» ще одну сенсацію – перехоплену переписку Дмитра Фірташа з чернівецьким активістом, якого олігарх, як видно з їх спілкування, твердо вирішив зробити мером столиці Буковини.

Переписку цю, як повідомили fakty.cv.ua поінформовані джерела, перехопили практично випадково, встановивши нагляд за активістом Юрієм Афоніним, який потрапив у поле зору спецслужб через свою «надмірну активність» після подій 3.03.2018 р. біля Верховної Ради. Юрій напрочуд швидко згуртував навколо себе однодумців, з якими вони почали активно лобіювати ухвалення обласною та міською радами звернень до центральної влади із засудженням дій правоохоронців під час згаданого розгону наметового містечка та іншими жорсткими вимогами. Плюс він заснував у Facebook групу «Народна Буковина», в якій жорстко висловлюється проти теперішнього режиму.

І ось правоохоронці дещо неочікувано натрапили на цікаву переписку Юрія з олігархом з чернівецьким минулим Дмитро Фірташем:

«Копнувши» трішки глибше, не складно знайти давні зв’язки між Фірташем і Афоніним. Фірташ був фактично підлеглим Афоніна. Останній в той час працював заступником начальника пожежної частини Першотравневого района м. Чернівці, а Фірташ був водієм пожежної частини по охороні гумово-взуттєвого завода. І по роду служби часто приїжджав до частини, де Афонін був в керівництві.

Цікаво, що у них і іменини в один день – 2 травня, тож, як згадують колеги-пожежники, вони часто відзначали день народження разом. Цю інформацію інший колишній підлеглий Афоніна повідомив fakty.cv.ua з умовою, що ніхто не дізнається про джерело інформації. Як пояснив, банально боїться, бо Юрій Афонін, мовляв, доволі суворий і жорсткий чоловік, займався в юності боксом, так що йому під гарячу руку краще не потрапляти.

Тепер стає зрозуміло, чому Юрій Афонін останнім часом так часто опиняється у центрі уваги в якості опозиційного активіста.

Про їх близькі дружні стосунки свідчить і те, як Фірташ записаний у телефоні Афоніна («Димон Пожарка Олигарх»), і сама тональність спілкування.

Ось розшифрована перехоплена переписка (мовою оригіналу):

«Димон Пожарка Олигарх»: Привет
Юрій Афонін: Здравья желаю

«Димон Пожарка Олигарх»: Как там наша Народна Буковына, народ работает?)
Юрій Афонін: Обижаешь, все как договаривались;)

«Димон Пожарка Олигарх»: Никто не догадывается что ты на меня работаешь?
Юрій Афонін: Да как когут такое подумать, я ж твой шеф был)))

«Димон Пожарка Олигарх»: Юрец, давай заканчивай с этим, а то поять пол. Ночи про ту пожарку будем болтать)) Интересные времена были)
Юрій Афонін: Есть, пре кращаю)

«Димон Пожарка Олигарх»: Скоро ты поять шефом будеш))
Юрій Афонін: Не трави! Димон, а ты уверен, что наш план сработает? С Виталькой не получилось же

«Димон Пожарка Олигарх»: Да с ним мы лоханулись. Кучу бабла выкинули, а надо было по скромному, народ любит простых, своих, и чтобы без намеков на роскоши)
Юрій Афонін: Кстати, ты бы подкидывал мне по пару евриков, а то пенсия сам знаєш у нас какая(((

«Димон Пожарка Олигарх»: Юрец, потерпи, мэром станеш будет тебе хороша прибавка к пенсии.
Говорил я тебе тогда оставляй ту пожарку едем деньги делать. Не послушался, вот и радуйся своїм красным дипломам и почетной пенси)
Юрій Афонін: Не сыпь соль на рану…

«Димон Пожарка Олигарх»: Извини, поперло) У меня ж теперь куча времени тут, с австрияками не поболтаешь так по душам, не пошутишь, а с бывшим шефом можно)
Юрій Афонін: Ладно, проехали)
Слушай, а если снимут Лешу, это не помешает нашим планам?

«Димон Пожарка Олигарх»: Да нам это по барабану) Леша сам виноват, нечего было слушать Макса и Ведьму))) А у нас план 100-процентный на любые расклады;) Еще немножко и будешь мэром, я слова на ветер не бросаю!
Все, Юрец, закругляемся, мне Гарант пишет. Может хочет на Мальдивы пригласить опять)))
Пока, на связи!
Юрій Афонін: А ты что тоже там… Ладно, потом про это поговорим. Пока! Следи за нами в Фэйсбуке!

***

Хто ж цей «загадковий» друг Фірташа, якого олігарх збирається зробити мером Чернівців? Ми навели ще трохи довідок про нього.

Юрій Афонін закінчив у 1983 р. Львівське пожежне училище на відмінно (його прізвище було «золотими літерами» вибите на Дошці пошани випусників ЛПТУ МВС СРСР), а в 1989 р. – Московську академію МНС МВС СРСР, і, що цікаво, був одним з трьох на весь Союз випускників «з відзнакою».

З 1983 року на керівник посадах Чернівецького гарнізону пожежної охорони (в 21 рік (!), і при цьому ніколи не був членом партії, що дуже дивно для тих часів). Ще тоді мав славу реформатора.

Юрій Афіонін – перший начальник ВПЧ-6 (тепер – центральна частина Чернівців на вул. Комарова, 1). Це його «дітище»: будували її з нуля – від ідеї до втілення в життя. Це було після закінчення Академії. Тепер це краща і найбільш боєздатна частина області.

Цікаво, що перша спецмашина (іномарка) в ту частину отримали з Австрії, де тепер перебуває колишній колега Афоніна – олігарх Дмитро Фірташ. Юрій розмістив було недавно фото, на якому він з Дмитром Васильовичем у Відні. І швидко видалив, але ми встигли скопіювати те фото:

До слова, пригадуєте днями секретар міської ради Василь Продан зазначив, що готовий до того, що після усунення з посади Олексія Каспрука в.о. мера може бути не він? Можливо, тим в.о. може стати саме Юрій Афонін, з подальшим висуванням його кандидатом в мери і далі по плану, про який вони з Фірташем переписувались?..
Ось такі справи цікаві у чернівецькій політиці:) Далі буде…

01.04.2018 р., fakty.cv.ua

P.S.: Про перехоплену переписку – першоквітневий жарт (фото з Відня – колаж). Біографічні дані – реальні.

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ