Чернівчанина обрали на другий термін Секретарем Наглядової ради ПАТ “НСТУ”

0
234
Загрузка...

Молодий чернівчанин Вадим Міський обраний на другий термін Секретарем Наглядовї ради ПАТ «НСТУ».

Про це повідомив сам Вадим Міський, і не без гумору:

«Обрали Секретарем Наглядової ради ПАТ “НСТУ” на другий термін. Приймаю співчуття!

А зі свого боку – співчуваю Svitlana Ostapa та Игорь Хохич, які стали головою та заступником голови відповідно.

Хоч компанія переживає “темні часи” зараз, поза сумнівом, є світло в кінці тунелю.

Моїм кредо під час цієї каденції стане:
? розбудова більш ефективної організаційної структири для підвищення спроможності платформ мовлення та справедливості й ефективності розподілу ресурсів між ними;
? децентралізація у стосунках між центром та регіонами;
? продовження формування більш дієвої системи стримувань і противаг в компанії, заснованої на принципах корпоративного управління та відповідальності;
? ну і, звісно, багато-багато поточної та продовження розпочатої стратегічної роботи (нова модель фінансування, підтримка унікальних проектів та творчих колективів, вдосконалення системи планування тощо), яку ніхто не відміняє.
У підсумку все це підвищить мотивацію працівників і дасть змогу не лише виробляти контент кращої якості, а й збільшити аудиторію каналів НСТУ.

Ці ж завдання поділяють мої колеги по Наглядовій раді, яким я вдячний за довіру.

До відданих ідеї працівників НСТУ на всіх рівнях – прохання триматися. Темні часи – не вічні!»

***

Біографічні дані:

Міський Вадим Васильович (нар. 19 листопада 1990, м. Чернівці) — український громадський діяч, фахівець у галузі адвокації та медіа. Секретар Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України. Лауреат Премії Кабінету Міністрів за особливі досягнення молоді у розбудові України (2018)
Має ступінь магістра спеціальностей «Прикладна математика» та «Державна служба», які здобув у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича. Один з переможців Всеукраїнської олімпіади з європейської інтеграції, 2013. Випускник Internationale Akademie für Führungskräfte (Гуммерсбах, Німеччина) за напрямом «Стратегічне планування», Міжнародної літньої школи медіа права, а також Програми стажування у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади 2012—2013 рр.

У 2013—2014 рр. координував роботу регіональної мережі Громадського руху ЧЕСНО (ГО «Центр UA»), а до того — регіональну платформу руху ЧЕСНО в Чернівецькій області.

З 2014 року обіймає керівні посади в Реанімаційному пакеті реформ — українській коаліції громадських організацій та аналітичних центрів, що об’єдналися заради просування та контролю за здійсненням реформ. Під керівництвом Вадима Міського відбувалася розробка Дорожньої карти реформ РПР у більш ніж 20 напрямах державної політики, а також підготовка регулярних оглядів «Реформи під мікроскопом». Керував відділом адвокації та координував діяльність експертних груп РПР, а також був членом Ради РПР. Нині є головним експертом з питань медіареформи у Реанімаційному пакеті реформ.
З 2015 року член Наглядової ради Публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України», обраний від громадських організацій у сфері захисту прав дітей та молоді. Після створення НСТУ в 2017 році обраний Секретарем Наглядової ради компанії. Автор публікацій про завдання та перебіг реформи державних телерадіокомпаній у суспільне мовлення. Напочатку 2018 року запропонував нову модель фінансування Суспільного мовлення в Україні, котра була підтримана міжнародними інституціями та експертами та має на меті забезпечити сталість фінансування мовника, що є однією із засадничих передумов його програмної незалежності:

«Нова модель фінансування Суспільного мовлення має на меті зменшити дискрецію Уряду і Парламенту при розрахунках обсягу щорічного фінансування НСТУ і передбачає виокремлення надходжень від рентної плати за користування радіочастотним ресурсом у спецфонд Держбюджету України та цільове спрямування їх на фінансову підтримку НСТУ.
Громадська діяльність
З лютого 2018 року є програмним директором ГО «Детектор медіа» — українського аналітичного центру та однойменної групи онлайн-видань, що спеціалізуються на проблемах медіа, інформаційної політики, медіаграмотності та протидії пропаганді.
З 2018 року є головним експертом групи з медіареформи в Реанімаційному пакеті реформ. В цьому ж році став членом Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна—ЄС – одного із чотирьох органів Асоціації Україна—ЄС, котрий об’єднує представників громадянського суспільства України та членів Європейського економічного і соціального комітету з метою забезпечення належної ролі громадськості у процесі виконання Угоди про асоціацію.

Під час Революції Гідності був редактором фейсбук-медіа «Євромайдан» — онлайн-спільноти, що об’єднала понад 250 тис. підписників та висвітлювала усі події Євромайдану.
У 2013 став співзасновником і з того часу очолює громадську організацію «Лабораторія демократичних трансформацій» (м. Чернівці), яка веде діяльність у таких напрямах: становлення прозорого, відкритого та підзвітного врядування в Україні через впровадження антикорупційних інструментів, участі громадян в прийнятті рішень; підвищення обізнаності виборців задля усвідомленого та вільного голосування; підтримка свободи слова та розвитку суспільного мовлення.
Нагороди
У 2018 році Вадиму Міському присуджено Премію Кабінету Міністрів за особливі досягнення молоді у розбудові України.

Використані дані uk.wikipedia.org.

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ