Секрети «довгоремонту» вулиці Переяслівської…

0
179
Загрузка...

Чому «забуксував» ремонт Переяславської? Варто почати з того, що саме капітальний ремонт цієї невеличкої за розмірами вулиці мав стати таким собі зразком від Олексія Каспрука – як саме потрібно газдувати в місті.

Серед довгого переліку вулиць, де необхідний капітальний ремонт, екс-мер (відсторонений – прим. fakty.cv.ua) вибрав не Щербанюка, не Проспект, а саме Переяславську. Вона найкоротша. Бліц-ремонт мав засвідчити високий рівень його хисту в керуванні містом.

Але сталось не так, як гадалось. Тендер виграла фірма з певним досвідом проведення робіт на інших вулицях. Договір підписали в квітні. Але проект на виконання ремонтних робіт підрядник отримав лише через ПІВТОРА МІСЯЦЯ після підписання договору. І як тільки ознайомились із проектом, виявили, що проект НЕ ПОГОДЖЕНИЙ із жодною організацією, чиї мережі також необхідно змінювати. Крім цього виявилось, що значна частина необхідних для проведення ремонту робіт взагалі не передбачена проектом. І почалась тяганина із узгодженням і внесенням змін в проект. При цьому необхідно було передбачити кошти на збільшення фінансування капремонту вулиці, що Каспрук, який ще на той момент був мером, просто боявся озвучити депутатам на сесії, бо це означало власне визнання своєї безалаберності. Тобто, на момент своєї відставки, Каспрук вже мав такий собі «перяславський геморой», який сам собі організував своєю безгосподарністю і делитантизмом.

І саме в такому стані, із бездарним проектом, тільки частково профінансованим, без жодної перспективи бути виконаним у встановлені департаментом терміни, цей «зразково-показовий» Каспруківський ремонт Переяславської, разом із цілим списком інших проблем, перейшов до Продана.

Я не знаю, хто «дав в штангу». Не знаю, хто порадив Льоші братись за наперед неможливе до виконання завдання. Ну хіба що це була задумка Карімової – залишити Продану таку собі бомбу уповільненої дії.

Думаю, нема змісту розмусолювати детально, чому роботи не було розпочато в квітні і не було завершено до жовтня минулого року. Бо навіть, якщо б там на Переяславській цілодобово працювали всі будівельні організації міста разом взяті, капремонт би не закінчили.

А найпарадоксальніше те, що навіть при всій недолугості цього «проекту» замовника, тобто департаменту, підрядник готовий був до завершальної стадії ще в листопаді місяці минулого року. Але роботи по асфальтуванню до сьогодні не розпочав, бо не завершені роботи газовою службою. Переукладання капітальних газових мереж можливо лише газовими службами. Саме тому, коли псевдоактивісти із Льошиного оточення намагаються розкручувати тему недоліків Продана і Бешлея на Переяславській, потрібно усвідомлювати, що це пам‘ятник рукам Каспрука, які ростуть з одного місця…

Василь Забродський

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ