Пауль Пшенічка зірвав овації у Верховній Раді (відео)

0
877
Загрузка...

Затрати на освіту – це не затрати, а інвестиція в майбутнє, – зазначив вчитель фізики та астрономії Чернівецького ліцею №1 Пауль Пшенічка (переможець національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2017, яку називають «Нобелівською» премією для вчителів), виступаючи з трибуни Верховної Ради.

Пауль Францович натякнув на те, що у високорозвинутих країнах освіті приділяють значно більшу увагу, ніж в Україні. І привів декілька прикладів, де освіта реально безкоштовна, у т.ч. у вузах. Згадав і про поїздку в сусідню Румунію, де вони жили у чудовому студентському гуртожитку. Водій все просив кращого вчителя України запитати, скільки ж коштує проживання в цьому гуртожитку. І коли він запитав, йому відповіли, що і навчання, і проживання в гуртожитку для студентів – безкоштовне.

Хороша школа – це та школа, в якій учні поважають вчителів, де вчителі поважають учнів… Пауль Пшенічка закликав прийняти якусь серйозну концепцію розвитку і підтримки освіти, довгострокову, яку будуть виконувати в нашій країні, незалежно від того, хто буде Президентом, прем’єр-міністром, міністром освіти… Під кінець виступу мудрого чернівецького педагога депутати встали і стоячи аплодували Паулю Францовичу… Приємно…

«Під час виступу у Верховній Раді кращого вчителя України, переможця національної премії Global Teacher Prize Ukraine(2017), почесного громадянина м. Чернівці Пауля Пшенічки в залі засідань панувала повна тиша.

Народні депутати уважно слухали талановитого та мудрого вчителя, який виховав не тільки багато хороших фахівців, але і патріотів своєї держави. Це ще раз підтверджує, що український парламент вміє дослухатися до думки українського народу.

Особисто погоджуюся з думкою заслуженого вчителя нашої держави, що спільними зусиллями ми повинні зробити все, щоб освіта в Україні була на найвищому рівні!», – зазначив буковинський нардеп Іван Рибак.

***

***

Пауль Пшенічка: Діти не сприймають слова, а беруть приклад

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ