Стадіон за гроші УЄФА досі не будують, а з незаконним будівництвом «порішали»?

2
902
Загрузка...

Чому стадіон «Електронмаш», на який УЄФА виділила 300 тис. євро, а міськрада 3 млн., досі не почали будувати (хоча планували вже відкрити у третьому кварталі 2016 р.), і чи пов’язано це з незаконним будівництвом багатоповерхівки поруч?

160203-kaspruk-stadion-elektronmash-sportbuk-com

Затягнули з початком будівництва за кошти УЄФА і міськради стадіону «Електронмаш» –це не те слово. Це просто ганебно. І ще раз демонструє, наскільки у нас забюрократизована система…

На фоні цих «бюрократичних перипетій» навколо початку будівництва стадіону з’явились чутки про те, що ці проблеми якось пов’язані з незаконним будівництвом, яке затіяли буквально на межі «спортивної» земельної ділянки. Йдеться про ЖК «Егоїст» по вул. Головній, 265 У, який будують без необхідної дозвільно-погоджувальної документації.

Замовник цього будівництва, як повідомляла прес-служба міської ради, не отримав містобудівних умов і

обмежень, оскільки зазначена земельна ділянка відповідно до Генерального плану та Плану зонування м. Чернівців знаходиться в зоні промислових підприємств IV класу шкідливості В-4. Будівництво

Фото: 0372.ua
Фото: 0372.ua

житлових будинків в такій зоні є недопустимим. Окрім того, розташування зазначеного об’єкту незавершеного будівництва порушує нормативні відстані, які встановлені санітарно-гігієнічними та протипожежними нормами від розташованого поруч стадіону, на комплексу реконструкцію якого виділили кошти УЄФА (через ФФУ – еквівалент 300 тис. євро) та міськрада (3 млн. грн.). Відповідні порушення зафіксувала Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю міста Чернівців.

Замовникам незаконного будівництва зробили припис, оштрафували на 150 тис. грн. Але після цього будівництво не зупинили, а навпаки – добудували ще декілька поверхів. Так само як після другого припису. Будівельникам пропонують добровільно знести незаконний недобуд, а вони далі будують.

За неофіційною інформацією, порушники своїм клієнтам кажуть, що все буде гаразд, що вони «порішали», що потім, мовляв, влаштують акцію біля міськради і «все владнається». З ким вони могли «порішати», – незрозуміло. Адже, приміром, мер Олексій Каспрук чітко висловлюється проти незаконного будівництва. Якщо такий варіант пройде, можна уявити собі, скільки ще незаконних будівництв може з’явитися у місті…

Водночас, як пояснили у міській раді, між цим незаконним будівництвом та затягуванням початку реконструкції стадіону «Електронмаш» ніякого зв’язку немає. Так, та багатоповерхівка знаходиться надто близько до стадіону. Але це швидше проблема для потенційних мешканців тієї багатоповерхівки (якщо якимось фантастичним чином це незаконне будівництво узаконять), ніж для самого спортивного об’єкту.

Коли ж, нарешті, почнуть будувати стадіон і що заважає це зробити? Остання затримка пов’язана із зауваженнями експертної організації до проекту реконструкції (будівництва). Очікується, що на початку наступного тижня скорегований проект буде відправлений на повторну експертизу. І якщо все буде гаразд, то за декілька днів вже можна буде, нарешті, розпочати будівництво стадіону.

fakty.cv.ua

***

Справа зі стадіоном «Електронмаш» просувається до старту будівництва

***

Міськрада обрала виконком і виділила кошти на футбольний комплекс (відео)

***

У 2016 році в Чернівцях буде новий стадіон

***

Загрузка...

2 КОМЕНТАРІ

  1. Чернівецька міська рада
    2 сесія VІІ скликання
    І пленарне засідання
    Р І Ш Е Н Н Я
    13. Затвердити проект відведення щодо зміни цільового призначення та надати товариству з обмеженою відповідальністю «Автомаркет» земельну ділянку за адресою вул.Головна,265-У, площею 0,1721га (кадастровий номер 7310136600:09:003:0048), в оренду до 27.05.2020р. для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами комерційного призначення (код 02.03),
    І тут раптом промислова зона,а що раніше не бачили,чи наш Мер не зовсім володіе ситуаціею!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ