Івано-Франківська “Енеїда” – підкорила серця чернівчан

0
530
Фото: molbuk.ua
Загрузка...

 23 жовтня на базі нашого театру розпочалась головна театральна подія року – Фестиваль комедії «ЗОЛОТІ ОПЛЕСКИ БУКОВИНИ». Фестиваль заснований у 2003 році з ініціативи театру, відбувається щороку восени, винятком стали 2008 рік (рік повені) та 2014 рік, коли проведення фестивалю було скасовано. Метою фестивалю є популяризація театрального мистецтва на Буковині та показ кращих комедійних постановок театрів з України та близького зарубіжжя. За час існування у фестивалі взяли участь близько 30-ти різних театральних колективів, було показано 80 вистав, його відвідали десятки тисяч глядачів.

Десятий фестиваль – і десять театрів-гостей завітають до Чернівців. Це будуть театри з  Коломиї, Тернополя, Вінниці, Чернігова, а також Ботошанський театр з Румунії. Вперше у фестивалі візьмуть участь одразу чотири національні театри – три столичні (театр оперети, театр імені Івана Франка та театр імені Лесі Українки (вперше на фестивалі), а також один з улюблених театрів чернівчан – театр імені Марії Заньковецької зі Львова. Театри представлять як українську і зарубіжну класику, так і твори сучасних драматургів. Чернівецький театр пропонує ліричну комедію «Тустеп і різний «мотлох»» Р.Байєра за участю майстрів сцени – нар.арт. України Тамари Кільчицької та засл. арт. Богдана Братка.

Протягом одинадцяти днів журі фестивалю визначатиме переможців у одинадцяти номінаціях. Крім традиційного журі, цього року з’явиться і альтернативне журі, до якого серед іменитих журналістів і театралів, серед яких – Юрій Чорней, Ірина Вишневська, Лариса Сергєєва, Лариса Годнюк, а також і представник нашого порталу – Олександр Білоус,  яке також обиратиме своїх фаворитів. Спеціальна номінація буде також від літературного конкурсу «Коронація слова», з яким театр давно співпрацює.

А розпочав фестиваль Івано-Франківський академічний театр ім. І.Франка, виставою – “Енеїда”, який отримав щирі оплески чернівецької публіки і досить схвальні відгуки театральних критиків.

Отож, не втрачайте можливість поринути в атмосферу фестивалю, а це і вистави, обговорення на форумах і на “Канапі” після кожної вистави, куди може потрапити кожен бажаючий.

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ