“Сніданок з 1+1” в прямому ефірі з цікавими історіями про Чернівці (+відео)

0
3079
Загрузка...

Цікавим для чернівчан став вранішній випуск програми “Сніданок з 1+1”, так як ведучи в прямому ефірі вийшли на балконі центрального корпуса ЧНУ, розповіли багато цікавинок з історії міста та зустрілись із Сергієм Осачуком, почесним консулом Австрії в Чернівцях.

“Це не та столиця, куди можна легко прилетіти великими літаками, хоча у нас теж є свій аеропорт, але він поки що законсервований. Напевно, все робиться для того, щоб місто було таким легкодоступним. Я вбачаю в цьому і національну, і міську політику. Якби легко було широким автобаном до нас приїхати, то, можливо, втратився би шарм Чернівців. А так – треба постаратися. Це місто для спеціальних культурних археологів”, – зазначив консул Австрії.

Ведучий Руслан Сенічкін запитав у Сергія Осачука, з чого потрібно відчувати Чернівці.

“Я думаю, що це маїна, якщо на смак. Розумієте, в нас є суперовий оркестр єврейської музики під керівництвом Льва Фельдмана. Коли він виступав у Відні, його спитали: “Пане Фельдман, що це за така єврейська музика з Чернівців? Як ви її творите?”. А він каже: “Я трохи беру румунської, трохи угорської, трохи польської, це все замішаю, даю єврейського гумору, і в мене виходить єврейська музика з Буковини. Те саме з нашою кухнею. Найкращі страви Європи – з чернівецьким присмаком”, – сказав він.”Чернівці завжди себе порівнюють із Віднем, Парижем, Бухарестом. Раніше це також була і Москва. І тепер переорієнтація нашого міста має виключно західний вектор, про що свідчать різноманітні культурні спільні проекти. Найвідоміший, який трясе всю Україну – це міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz. Це – свідчення того, що Чернівці, як і колись, сьогодні залишаються таємною столицею Європи”, – сказав пан Сергій .

Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ