Вибір-2019: неупереджений огляд упередженого автора

0
350
Загрузка...

Що маємо на кінець січня. Досить багато кандидатів на пост президента України вже офіційно зареєструвались, є ті, хто ведуть виборчу кампанію, але ще не подали свої кандидатури, але це виключно питання часу.

Тактики досить різні, хтось обрав затяжну виборчу кампанію ще з осінню, а хтось орієнтується на цільовий конкретний весняний удар. Важко сказати яка тактика дієвіша, адже затяжна кампанія може дуже виснажити виборця (як мене, наприклад), а на короткочасну може просто не вистачити часу.

Методи поливання брудом опонентів набирають все більших обертів, можна з впевненістю сказати, що «найненависнішим» кандидатом серед політиків є Володимир Зеленський, якого старі політикани просто не бачать з ними в одній команді і розуміють, що разом каші не зварять. Сотні проплачених акаунтів з позитивними чи негативними коментарями. Одна з партій в одному з київських офісів у соцмережах пропонує по 200 грн. за денну оренду акаунту у Фейсбук, за добу у мережі ти станеш щиро підтримувати одного з політиків і всією душею ненавидіти його опонентів.

Виключенням з правил стали «Самопоміч» та «ЗеКоманда», які не вдались до відвертого поливання брудом опонентів, але ще не вечір, як то кажуть. Хоча з заяв Зеленського можна зрозуміти, що цього й не буде.

Об’єднанню націоналістів вдалося домовитись з Білецьким про не висування на ці вибори, щоб підтягнути ще трохи собі націоналістичного електорату. Але все ж Білецький хоч і не висувається, однак публічно не підтримав Кошулинського, що теж є невдалим сценарієм для націоналістів.

Петро Порошенко не може домовитись з боксером про підтримку, Віталій «випадково захворів», щоб уникнути зустрічі з Петром Олексійовичем. У Віталія гарні радники, які вже донесли йому в голову, що корабель тоне, варто пересідати в той, що попливе далі після наступних виборів. На приміті у Віталія два кораблі вже є, в першому він мер Києва за підтримки однієї з партій, в другому він депутат ВР, з якої партії дізнаєтесь пізніше.

Сам Порошенко не може втримати ще декількох важливих депутатів мажоритарників, які переорієнтовуються на інші партії. Взагалі ситуація з Порошенком цікава не стільки висуненням, а дебатами з майбутніми кандидатами, складається враження, що будь-хто зможе втоптати на дебатах його в землю, навіть той самий Ляшко чи Зеленський, Юлія Володимирівна в дебатах «розкатає» Порошенка як школяра, а не прийти на дебати він не може, як Янукович колись, для нього це буде автоматичний програш.

У Ляшка, як завжди, аудиторія не змінюється, тіньового власника партії влаштовує той статус, в якому знаходиться ця політична сила, мінімально, але наберуть, на щось впливати будуть. Про групу мародерів з «Народного фронту» говорити навіть не варто, відкрию лише таємницю, що зняття з президентських виборів (не висування) Яценюка не було випадковим, це була погроза кримінальними справами на наближену групу осіб Яценюка від одного з рейтингових кандидатів, у разі виграшу на виборах. Арсеній Петрович оцінив ситуацію і вирішив не ризикувати.

І трошки особистого, автор статті поки не підтримав жодного з кандидатів, однак, коли називаєте когось «клоуном», подумайте: у Верховній Раді не клоуни?..

Ярослав ВЕЛИЧКО

***

***

Навколо виборів: «навіть об’єднання націоналістів перетворилось в фарс»

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ