Навколо виборів: «навіть об’єднання націоналістів перетворилось в фарс»

0
320
Загрузка...

Різні союзи і об’єднання (у т.ч. іноді, можливо, досить неочікувані) під час президентської виборчої кампанії 2019 молодіжний активіст Ярослав Величко порівнює із свінгом.

*Свінг — термін, який має кілька значень, у т.ч. нерегулярний, короткочасний взаємоузгоджений обмін сексуальними партнерами.

Свінг як норма політичних відносин

Незабаром президентські вибори, а потім вже й парлаентські, з кожним днем все ближче день Х, а отже пора діставати з рукавів усі козирі та грати рішучіше. Політичні союзи, об’єднання, обміни, тушкування – це норма нашої політики, адже як говорили класики “в политике предать – это не предать, а предвидеть”.
Що вже маємо на сьогоднішній день, який перерозподіл сил вже побачило суспільство.
Почну з Юрія Бойка, який тепер в засосі з Рабіновічем. Фінансова частина угоди присутня точно, адже якби це було ідейним рішенням, то з’єдналися б з усім Опоблоком, а не тільки з Юрієм та окремими осередками партій яких ця угода роздробила. Тепер у Рабіновіча більше шансів завести фракцію в раду і менше шансів побачити там класичний Опоблок. Нагадую, для цих осіб пріоритетом залишаються саме парламентські, а не президентські вибори, в другому турі не чекайте нікого з них.
Що ж собою представляє зараз Опоблок? Це купка “лідерів”, з яких кожен тягне ковдру на себе і переговори там надзвичайно тяжкі.

Далі про об’єднання націоналістів. Свобода зробила висновки після останніх провальних виборів до парламенту, для них вони зараз пріоритетні. Пояснюю на пальцях, якби лідер партії пішов на президентські вибори і не набрав хоча б 5%, це був би провал на порозі парламентських, і очевидно, що люди які підтримували лідера партії, її обличчя, розчарувалися б і не голосували б за Свободу далі, так як це було на попередніх виборах. А так можна скинути відповідальність на рядового партійця та не втратити перед парламентськими. В середині партії існує думка, що якщо не ці вибори, то вже крах..
Але навіть об’єднання націоналістів перетворилось в фарс, вони перед цим підписали меморандум націоналістів, і одразу ж не змогли на основі нього домовитись. Я говорю про відокремлений “Національний корпус”, який швидше за все не підтримає Свободу, тому, що Білецького не повідомили про висунення єдиного кандидата, а хто знає Білецького, розуміє, що ця людина просто “недоговарюєма”, в міру свого егоїзму та нарцисизму Білецький ніколи не віддасть свого.
Також націоналісти програють в одні ворота медіа війну, нагадаю, що ці вибори ще проходять під егідою телебачення.

Це союзи які вже сталися. Чи будуть ще?

Важко зпрогнозувати дії мера Києва Віталія Кличка, якого намагаються затягнути під дві партії, а мріє він про самостійний Удар. Нещодавно в інтер’ю він заявив, що Удар і далі працює по усій Україні, гадаю це була маніпуляція для набиття ціни перед конкурентами, адже зараз вже важко відділити БППшника від УДАРівця.
Чинний президент Петро Порошенко просить підтримки у боксера взамін на підтримку на мерських у Києві, але аналогічні умови запропонувала ще одна партія, назву якої я промовчу, адже не можу розголосити джерело інформації. Насправді Віталію дуже важко визначитись, дуже імовірно, що скоро ми побачимо його фотографії з Австрії, куди він полетить радитись. Він усвідомлює, що варіант з другою партією перспективніший, але кидати Петра Олексійовича йому складно, Порошенку вже не подобаються Віталійові коники, адже гарант втрачає..

To be continued..

Ярослав ВЕЛИЧКО

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ