Самовисунення Порошенка, обмовка «за Фрейдом», емоції буковинців (відео)

0
618
Загрузка...

У вівторок, 29.01.2019 р., відбувся форум «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом» – на підтримку чинного президента Петра Порошенка, який офіційно заявив, що вдруге балотуватиметься на найвищу посаду в країні.

Більшість кандидатів висувають у президенти політичні сили на своїх з’їздах (навіть якщо на такому простому, «нестандартному», як з’їзд нової партії «Слуга народу»). Петро Порошенко ж «самовисунувся».

Форум провели з розмахом, на високому рівні, хоча відчувався і певний дефіцит широко відомих авторитетів серед присутніх, які підтримували рішення Петра Олексійовича піти на другий термін. Дивно, що не завітав на форум почесний патріарх Філарет, якого нещодавно Порошенко відзначив званням «Герой України» (хоча на з’їзді «Батьківщини», коли висували кандидатуру Юлії Тимошенко, він був). Мер Києва Віталій Кличко, посилаючись на проблеми зі здоров’ям, обмежився коротким селфі-відеозверненням (хоча, за неофіційною інформацією, він катався на лижах в Австрії).

У першому ряді сидів і екс-президент Віктор Ющенко. На підтримку Порошенка виступали голова Верховної Ради Андрій Парубій, прем’єр-міністр Володимир Гройсман, генеральний прокурор Юрій Луценко (хоча Юрій Віталійович сам зазначив, що за посадою не має право агітувати, але його виступ був цілком агітаційним).

Цікаво, наскільки нормально, коли наймані за народні (бюджетні) кошти високопосадовці в робочий час годинами беруть участь у політичному дійстві на підтримку одного з кандидатів? Вони ж мають найняті служити державі, українському народу, всім громадянам, а не в інтересах одного кандидата і відповідних політичних сил…

Мер Дніпра Борис Філатов, виголошуючи свою промову на підтримку Порошенка, розсмішив останнього і інших присутніх обмовкою, який сам назвав «за Фрейдом»: «… Великим містам треба надати право делегувати повноваження і гроші громадам мікрорайонів, спустити децентралізацію далі. Я не хочу, щоби люди ходили до мене за дитячими і спортивними майданчиками. Гроші мають бути в самому-самому низу. Ми маємо зробити автономними школи і лікарні. Вони не повинні ходити в муніципалітет з протягнутими ногами, ми повинні спустити гроші вниз. І для цього у нас… З протягнутими руками, я прошу пробачення… Хоча іноді, знаєте, «за Фрейдом» обмовка вийшла…»

У деяких виступах читались недвозначні і не дуже коректні натяки на Володимира Зеленського, відчувається, що в таборі прихильників Порошенка серйозно побоюються лідера Студії «Квартал 95», хоч і називають його «клоуном» (ну, відомо ж, що коміки управляли і більш успішними країнами, ніж Україна, наприклад, США). Були і доволі «ліві», мляві, не яскраві виступи…

Натхненно враженнями від участі у форумі ділились представники Буковини. Наприклад, екс-депутат міської ради від БПП «Солідарність» Андрій Шалєєв, розмістивши фото з форуму на своїй сторінці у Facebook (у т.ч. селфі з Порошенком), написав: «Це наш Президент!!!», «Ми йдемо вірним шляхом!!!»…

Форум транслювали в прямому ефірі 5 канал, «Прямий» і деякі місцеві телекомпанії:

***

Фото:

***

Народна творчість:)

***

Екс-заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України, екс-перший заступник Генерального прокурора України Ренат Кузмін (про агітацію з боку Луценка, мовою оригіналу):

«Отреагирует ли ЦИК на незаконную агитацию генпрокурора в интересах Порошенко?

Помните, как в прошлом году заместитель генпрокурора Холодницкий выступил в СМИ з гневной тирадой о том, что прокурор ГПУ Ольга Яровая незаконно посетила форум Ю. Тимошенко «Новый Курс» и официально потребовал привлечь к дисциплинарной ответственности «политически мотивированного прокурора»? Сразу же карманная луценковская КДК открыла дисциплинарное производство и начала проверку, ведь закон категорически запрещает прокурору брать участие в любой политической деятельности, предвыборной агитации, а также демонстрировать свои политические предпочтения.

Как думаете, друзья, феерическое выступление генпрокурора Луценко на предвыборном форуме Порошенко станет для Холодницкого поводом для гневного выступления в СМИ и обращения в КДК с требованием уволить «политически мотивированного прокурора»? Ведь это такое же нарушение закона, за которое ГПУ собирается уволить Яровую?

А может быть какие-нибудь майданные активисты или парламентские еврооптимисты по этому поводу голос подадут? Или посол какой-нибудь выразит глубокую озабоченность? Или может какой-нибудь еврокомиссар возмутится, на худой конец? А может генпрокурор от стыда сам в отставку подаст?

Похоже, они все считают украинцев тупым и безмозглым стадом, не заслуживающим ни малейшего уважения. Вряд ли где-нибудь в Европе открытая политическая агитация сошла бы с рук генпрокурору, да и президенту тоже. Надеюсь, ЦИК и официальные наблюдатели за выборами обратят внимание на это грубейшее нарушение.

Желаю всем терпения и мудрости! И не ошибиться в выборе 31 марта!»

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ