Чернівецька мерія найбільш продуктивна, а мер Каспрук – доступний і… бідний

0
702
Загрузка...

Чернівецький міський голова Олексій Каспрук найменше заробив у 2014 р. серед всіх колег-мерів, але при цьому перебуває серед кращих за доступністю та відповідальністю.

 

За рівнем продуктивності Чернівецька мерія третя в Україні, а Олексій Каспрук – найбільш доступний міський голова

Індекс діяльності мерії Чернівців становить 49. Вищий рівень продуктивності мають лише  мерії Вінниці 141212-avtoklub-Bukovyna-pres-Moskal-Kaspruk-fakty.cv.ua (3)(52) та Харкова (51). Такі дані опитування, яке  було проведене Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення  Міжнародного республіканського інституту.

При визначенні сукупного індексу діяльності мерії оцінювалися результати у семи сферах.

Учасники опитування  вважають, що мерія Чернівців демонструє прозору діяльність (49%), сприяє участі громадян у  процесі  прийняття рішень (43%), забезпечуєякісний документообіг  (42%), ставиться відповідально до потреб людей (41%). За цими показниками мерія Чернівців отримала найкращі результати серед інших обласних центрів України.

Опитані чернівчани погоджуються з тим, що мерія Чернівців покращує імідж міста(52%) та сприяє залученню інвестицій в місцеву економіку (40%). Лише у трьох містах України – Львові, Тернополі та Харкові – був вищий відсоток  схвальних відповідей мешканців за цими показниками.

54% учасників опитування вважають,що мерія Чернівці  покращує громадськубезпеку в місті. Кращий результат (55%) за цим показником отримала лише мерія Львова.

Діяльність Чернівецького міського голови схвально оцінили 49% опитаних. Вищі результати отримали лише міські голови Львова (67%) та Тернополя (51%).

За рівнем доступності Чернівецький міський голова отримав найкращий серед своїх колег показник (60%). Мери Тернополя і Чернівців мають також найвищий  серед міських голів рівень довіри мешканців (49%).

Депутатами міської, обласної  та Верховної ради, обраними  у мажоритарному округу, задоволені 26-25% опитаних чернівчан. У порівнянні з іншими обласними центрами це також найвищий показник.

38% опитаних чернівчан вважають, що справи у Чернівцях загалом йдуть у правильному напрямку. Іншу думку поділяють 34% учасників опитування. Вищий відсоток тих, хто позитивно оцінює справи у своєму місті, є у Львові (53%), Тернополі (41%) та Хмельницькому ( 40%).  Водночас не погоджуються з позитивною оцінкою справ  47% мешканців Тернополя, 35% мешканців Хмельницького та 26% мешканців Львова. Найбільше незадоволених станом справ у своєму місті виявилося в Ужгороді (76%),Полтаві (73%) та Миколаєві (70%).

 

За якістю адміністративних послуг Чернівці у трійці міст-лідерів

За  сукупним значенням індексу якості послуг, які надає міська влада, Чернівці з  оцінкою 54 посіли третє місце після  Вінниці та Тернополя, сукупний індекс яких у цій сфері становить відповідно 59 та 55. Такі дані опитування, яке  було проведене «Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення  Міжнародного республіканського інституту.

Чернівці отримали  найвищу позитивну оцінку  і обійняли перше місце у рейтингу обласних центрів за  ставленням представників міської влади до мешканців, якістю отриманих послуг, рівнем знань службовців та досвідом співпраці з владою (25-26% позитивних відгуків), друге місце  після Вінниці  за часом очікування на отримання послуги (18 % позитивних відгуків). Найгірші результати за цими показникам в Одеси та Миколаєва.

 

Міська влада у Чернівцях продемонструвала високий рівень доступності у порівнянні з іншими містами

Сукупне значення  індексу доступності міської  влади у Чернівцях за результатами  сукупного рівня доступності в 7 досліджуваних сферах  склало 49, що виявилося найкращим показником серед решти обласних центрів України. Такі дані опитування, яке  було проведене «Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення  Міжнародного республіканського інституту.

Міська влада у Чернівцях  продемонструвала вищий, ніж в інших містах, рівень доступності  у сфері міського бюджету, капітального будівництва та до  рішень і проектів рішень. У сфері  міського бюджету інформацію  вважають легко та швидко доступною 48% опитаних, у сфері капітального будівництва – 42%. Рішення і проекти рішень міської влади легко і швидко доступними вважають 46% опитаних чернівчан.

За легкістю і швидкістю доступності інформації  про тендера міська влада Чернівців опинилася другою після Сум (40%), відставши на 2% , за  доступністю до планів  розвитку міста  Чернівці з показником 42% – на третьому місці  після  Запоріжжя (46%) та Сум (44%)

За доступом інформації про контакти  влади Чернівці також обійняли третє місце ( 50% опитаних чернівчан  вважають  контакти влади легко і швидко доступними), після Тернополя та Хмельницького (53%).

Чернівці очолили також рейтинг міст по сукупному  індексу доступності   інформації  про такі  інститути, як  виконавчий комітет  міської ради, депутати міської ради та комунальні підприємства. У Чернівцях цей  сукупний індекс становить 55, у Тернополі – 54, Івано-Франківську – 50, у Львові -47, а найнижчий він у Миколаєві – 26.

 

Довідково .Опитування було проведене «Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення  Міжнародного республіканського інституту. Дані були проаналізовані та звіти підготовлені компанією дослідження ринку та суспільної думки  Baltic Surveys/ The Gallup Organization.

Дані були зібрані в 22 містах України ( Київ і всі обласні центри,за винятком Донецьку та Луганську) в період з 2 по 20 березня 2015 року за допомогою face-to-face інтерв’ю на дому у респондентів.

Загальна кількість інтерв’ю -17600 (по 800 інтерв’ю у кожному місті). Цільова аудиторія – постійні жителі України віком від 18 років і старше.  Вибірка є репрезентативною для населення міст по віку і статі.

Для забезпечення репрезентативності вибірка була розподілена у відповідності із поділом міст Центральною виборчою комісією  на виборчі округи. Охоплені щонайменше 50 дільниць (50 попередньо відібраних точок) у кожному місті. Вони були обрані випадковим чином, відповідно до конкретного кроку.

Для процедури відбору респондентів були використані випадковий маршрут і правило дня народження.

Статистична похибка для кожного міста не перевищує + 3,5%.

Досяжність респондентів склала 58%.

Сума відсотків відповідей  у графіках та діаграмах може не дорівнювати 100% через округлення.

Опитування було профінансовано Урядом Канади.

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ