Петро Мага про «сумнівних» Роговцеву, Білик, Білозір, АТОвців… (відео)

0
2115
Загрузка...

Колишній актор Чернівецького муздрамтеатру, а нині відомий поет-пісняр і телеведучий Петро Мага потрапив «за компанію» під «критичні стріли» з боку тих, які атакують генерального директора палацу «Україна» і чоловіка Оксани Білозір – Романа Недзельського.

 

Недзельському дорікають, що він пускає на «головну сцену країни» російських виконавців, яких дехто автоматично записує у вороги.

На 14 грудня в «Україні», приміром, запланований концерт уродженки Києва Наташі Корольової. За 3 дні було продано близько 1500 квитків. Але є діячі, які вважають, що цього концерту в «Україні» не має бути, бо, бачте, Корольова фігурує десь на фото разом з керівником країни-агресора Володимиром Путіним.

В ефірі телеканалу «Еспресо» на тему російських гастролерів в Україні висловлювались генеральний директор палацу «Україна» Роман Недзельський, журналіст Юрій Макаров, письменниця Оксана Забужко та журналіст Віталій Портников (скайпом).

Загалом, ефір був достатньо тенденційним і упередженим. Так не мало би бути, коли мова йде про творчість, яка, як кажуть, не має кордонів… І ведуча теж, схоже, забула, що її роль задавати запитання гостям в студії, а не нав’язувати свої смаки і позицію… Зрештою, пані ведуча дозволила собі назвати «сумнівними» (з естетичного погляду) таких митців, які виступали у Палаці «Україна»: Гарік Крічевський, Іво Бобул, Лілія Сандулеса, Павло Зібров, Петро Мага, квартет «Гетьман»…

Оскільки цей некоректний перелік ведучої явно зачепив і нещодавній творчій вечір екс-чернівчанина, який зібрав аншлаг у Палаці «Україна», на прохання fakty.cv.ua сам Петро Мага висловив свою думку з цього приводу:

«Дуже прикро, коли організовують подібні атаки на таких патріотів, як Роман Недзельський. Не буду говорити про те, скільки вони з дружиною Оксаною Білозір роблять для хлопців в АТО, це трохи інша тема. Але він той керівник «України», завдяки якому цей Палац перестав бути «філією Палацу «Росія». Хтось сильно переймається концертом Корольової? Так висловіть свою позицію щодо неї та її творчості ногами – не йдіть на її концерти, тоді їх в Україні не буде. А якщо за пару днів більше тисячі людей придбали квитки, то до чого тут «наїзди» на директора «України»?.. Він в ефірі нормально і аргументовано відповідав, молодець. А щодо мого творчого вечора… Так, дякую за вітання, він справді вдався, на мою думку. І не лише тому, що на підступах до Палацу «Україна» запитували зайві квитки. Стільки бажаючих не змогли потрапити на цей вечір, що стояло питання зробити його 2 дні поспіль. Мені дуже приємно було, що Віктор Ющенко перервав перебування за кордоном, аби прилетіти на мій творчий вечір. Чотири години і 40 хвилин зал слухав українські пісні! Там було майже все – від Кричевського до оперної зірки Олени Гребенюк. «Сумнівні»?.. Так, там були «сумнівний» ведучий Майдану Женя Нищук, який прочитав вірш, «сумнівна» Герой України Ада Роговцева, «сумнівна» Ірина Білик, «сумнівна» Оксана Білозір… Послухайте пісню «Не заробляйте гроші на війні» в її виконанні… (дивіться нижче – прим. авт.). Так, і «сумнівні» воїни АТО сиділи у першому ряду… Не знаю, що ще сказати про таких «сумнівних»… Дивіться, слухайте, робіть свої висновки, хто і наскільки сумнівний насправді…»

Георгій МАЗУРАШУ, fakty.cv.ua

***

«Не заробляйте хлопці на війні» (2-га пісня):

***

***

***

Петро Мага: Ви не задумувались, чому у владі роками не змінюються обличчя?..

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ