На Буковині процвітає контрабанда саджанців глобальних маштабів

0
892
Загрузка...

Із Молдови до України щодня прибуває близько 50 вантажівок із саджанцями.

– Із джерела близького до правоохоронних органів, стало відомо про новий сезонний вид контрабанди на Буковині. З Молдови до України в’їжджають щодня близько 50 вантажівок із саджанцями. Всі вантажівки проходять митне оформлення, як порожні, без вантажу. Насправді, ці вантажівки вщент завантажені саджанцями. Зі слів самих перевізників, ціна питання такого розмитнення – 3000$ із кожної вантажівки. Отже, щоденний прибуток причетних посадовців до цього “бізнесу”, становить 3000$х50вант.=150 000$ в день, – йдеться у повідомлені активіста.У Чернівецькій області з’явився новий вид контрабанди. Про це повідомив Голова ГО «Патріотична Громада Буковини» Ігор Жижиян на своїй сторінці у Facebook.

За словами Жижияна, нині затримано одну із таких вантажівок у с. Вашківці, Сокирянського району.

– На місце події прибула міліція, яка зафіксувала даний злочин. Вже в дорозі представники УСБУ. У деяких із місцевих правоохоронців почалась істерія. – додав громадський діяч.

Крім того, активіст закликав буковинців не залишатись осторонь та долучитися до боротьби із контрабандою в області: “Це лише одна вантажівка у величезному потоці контрабанди на Буковині, але якщо ми щодня будемо разом продовжувати боротьбу із цим ганебним явищем – ми обов’язково переможемо”.

Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ