Достовірна інформація про 29-й та 31-й блокпости на Луганщині

1
293
Загрузка...

Із достовірних джерел стало відомо про стан справ на 29-му та 31-му блокпостах, які були обстріляні бойовиками, а також про підрив моста через Сіверський Донець.

Незважаючи на потужні обстріли з артилерії, «Градів», мінометів і танків, швидка допомога змогла вивезти поранених бійців із 31 блокпосту й доставити в лікарню Лисичанська. Всього зараз госпіталізовано семеро чоловік, які отримали поранення різного ступеню тяжкості.
29 блокпост на Бахмутці (поблизу с. Новотошківка Попаснянського району) бойовики інтенсивно обстрілювали цілу ніч, однак витіснити українських силовиків не змогли.

– Над ранок у населених пунктах, розташованих вздовж Бахмутки, настала бойова тиша, що тривала кілька годин. Близько 11-ї години потужні обстріли тут поновилися. Кримське щойно обстріляли з «Градів», є прямі влучення в будинки, три з яких зайнялися. Вулиця Гагаріна, що веде від протитуберкульозного диспансеру до центру, майже вщент зруйнована, будинки горять там досі. Особливо потужний обстріл Кримське пережило в ніч на вівторок, тоді снарядами з «Градів» було пошкоджено близько сотні будинків. Більшість мешканців давно виїхала із села, завдяки чому жертв вдалося уникнути (інформація про потерпілих із Кримського не надходила). Люди, що залишилися, не можуть виїхати через постійні бойові дії. Село залишається знеструмлене, однак вислати туди ремонтні бригади поки що неможливо, – повідомляє через прес-службу Луганської ОДА очільник Луганської області Геннадій Москаль.

Крім того, повідомляється, що сьогодні близько обіду підірвали міст через Сіверський Донець у Станиці Луганській – єдиний міст, через який здійснювався автомобільний рух із контрольованої Україною Станиці в окупований Луганськ і в зворотному напрямку. Міст був під контролем бойовиків, вони й заклали вибухівку та підірвали його. Посередині мосту утворилася вирва, і хоча обвалу не сталося, проїзд для автобусів та вантажівок неможливий.

fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ