Перевізники загнали маршрутки під міськраду і вимагають тариф 5 грн. (відео)

2
627
Фото: Чернівецький промінь
Загрузка...

У п’ятницю, 18.05.18, чернівецькі перевізники, які з 15 травня страйкують і не возять пасажирів, загнали маршрутки під міську раду і вимагають підвищення тарифу до 5-ти гривень.

На першому плані були голова голова Асоціації перевізників Чернівців Микола Альбота та заступник міського голови Володимир Середюк. На цій стадії спілкування активно підтримували і інші представники від страйкуючих перевізників.

Микола Тарасович зазначив, що перевізники хочуть спілкуватися з владою і знайти спільну мову, врахувавши і інтереси громади, і інтереси перевізників, які з тарифом 4 грн. працювати не можуть.

Середюку запропонували провести день «у шкірі водія маршрутки» і побачити, якими є там заробітки і в яких умовах вони працюють…

На 14:00 мер Олексій Каспрук запросив охочих взяти участь у спілкуванні з перевізниками:
«Терміново!
Чернівчани, друзі!
Усі, кому болить проблема громадського транспорту в Чернівцях! О 14.00 в Ратуші зустрічаємося з перевізниками! Приходьте та долучайтеся до діалогу!
Говоримо щиро, відкрито, правду!»

На зустрічі Олексій Каспрук заявив, що шантаж не пройде! Не хочете возити сьогодні по 4 грн., залишайте автобуси під міською радою, – зазначив мер. Олексій Павлович акцентував увагу, що міськрада готова відновити співпрацю з перевізниками, але на оголошених вже раніше умовах, у т.ч. перевезення школярів за пів  ціни і т.п.

У свою чергу секретар міськради Василь Продан зауважив, що не можна змушувати перевізників працювати в збиток, треба шукати компроміс. За його словами, у нас є 3 комунальні автобуси, які кожного дня, коли виходять на лінію, приносять мінус 1300 грн., які покривають всі чернівчани (з бюджету). Василь Сафронович вважає, що треба збирати виконком і виходити на той тариф, який буде щонайменше не збитковим.

Зустріч:

***

***

Еес-депутат міської ради – телеведучий і Заслужений журналіст України Василь Забродський вважає, що основна провина за ці проблеми з перевізниками лежить на мері Олексії Каспруку:

***

Варто зазначити, що петиція «Позбутися приватних перевізників» за добу набрала необхідну кількість підписів. У цій петиції написано:

«Не так давно приватні перевізники (точніше монополіст-перевізник) шантажем добився подорожчання вартості проїзду з 3 до 4 грн. Тепер знову взявся за своє, вимагаючи підняти до 5 грн. Що буде далі? 10 грн.? 20? А будемо їздити в тих самих гнилих брудних маршрутках? Чернівці перетвориться на клоунаду. Пропоную “дати копняка” монополісту. Вигнати геть цю нечисту силу. Розірвати всі договори і заборонити займатися перевезеннями в Чернівцях. У нас є тролейбуси, а згодом ЧТУ має взяти в оренду й автобуси. Так що не пропадемо».

Автор: 

***


***

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ