«Пологові активісти» підштовхують Продана на «граблі Каспрука»…

1
872
Загрузка...

Дивна епопея навколо Пологового будинку №1 триває. Ярі борці проти головного лікаря цього медичного закладу, за наявною інформацією, ніби збираються і на сесію міської ради 5.03.2019 р. колективно завітати (як тепер «модно») і «переконувати» секретаря і в.о. мера Василя Продана звільнити Дмитра Манчуленка.

Враховуючи те, що повноваження звільнити головного лікаря має виключно мер (або в даному разі виконуючий обов’язки міського голови), дивно, що противники Манчуленка вперто раз за разом ходять на сесії – депутати (в сенсі міська рада) то не мають повноважень сесійним рішенням звільняти. То для чого влаштовувати ці «базари» на сесіях?..

Дмитро Манчуленко, якого свого часу взяв на цю посаду багаторічний мер Микола Федорук (ще у 2003 році), а звільнив (не продовжив контракт) із незрозумілих причин у 2013 році тодішній в.о. мера Віталій Михайлішин, чомусь потрапив під «пресинг» нині відстороненого з посади мера Олексія Каспрука. Як лише не боровся проти Манчуленка Олексій Павлович. Звільнення, відсторонення від виконання обов’язків, перевірки тощо. Як зазначив керівник юридичного управління міської ради Олександр Шиба, Дмитро Манчуленко виграв зо 60 (!) судів у міської ради (мера). І він же – серед головних «винуватців» усунення Каспрука з посади міського голови, тобто неодноразово встановлені у судовому порядку незаконні дії мера проти головного лікаря – як підстави для відповідного рішення міської ради.

Цікаво, що Дмитро Манчуленко є і одним з головних свідків у судовому протистоянні Каспрука проти міської ради – за поновлення Олексія Павловича на посаді мера. І свідок Дмитро Георгійович, зрозуміло, не на користь Каспрука. То, може, у цьому теж криється «секрет», чому ж проти нього так вперто борються, використовуючи «політичні інструменти»?..

Чого ж добиваються «пологові активісти»? Якось натиснути і «дотиснути» в.о. мера Василя Продана, щоби він «наступив на граблі Каспрука» і так само незаконно звільнив Дмитра Манчуленка? З очевидними перспективами потім програти суд, як це було не раз у Каспрука. Адже обставини не змінились… А те, що звільнення Манчуленка були незаконними, визнав і Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

А взагалі що це за «мода» ходити натовпами до сесійної зали і тиском добиватися якихось там рішень? Хто сказав, що десятки, або навіть сотні активістів мають право йти на сесію і виступати ніби від імені громади та лобіювати якісь рішення? Тобто тепер в.о. мера, або депутати мають ухвалювати такі рішення, які більше чернівчан прийшли лобіювати у сесійній залі? Що це взагалі за бардак на сесіях? Типу «демократія»? Чому не дотримуються регламентних вимог, відповідно до яких від різних ініціативних груп може прийти один уповноважений представник і доносити необхідну інформацію депутатам, іншим присутнім? Для чого туди ходити натовпами і тиснути на депутатів і секретаря міськради, схиляючи їх до прийняття тих чи інших рішень? Чому правоохоронці не забезпечують порядок у сесійній залі? До слова, коли якісь рішення ухвалюються під тиском, їх потім можна спокійно скасовувати, у т.ч. через суд. Бо це ненормально – натовпами тиснути на прийняття рішень офіційно обраними і уповноваженими громадою депутатів.

Якщо депутати, або в.о. мера ухвалюють якісь незаконні рішення, – будь-хто може звернутися з цього приводу до суду. Якщо «пологові активісти» так фанатично добиваються звільнення головного лікаря Пологового будинку, їм треба не ходити на сесії, «як на роботу», не ходити до Продана і вимагати від нього відповідного «політичного рішення» (бо посада головного лікаря – не політична, це навіть не державний службовець), а надати в.о. мера (і показати суспільству, публічно) КОНКРЕТНІ ПІДСТАВИ, чому Дмитра Манчуленка мали би звільнити. Якщо є законні підстави для такого рішення, – покажіть їх.

А подивіться нижче, як «зіграв» у цій всій історії інший фігурант Владислав Гошовський, який, будучи головним лікарем, за погодженням з управлінням охорони здоров’я на чолі з регіоналом Ігорем Незборецьким (хоча підписав погодження його заступник), вніс зміни до штатного розпису Пологового будинку, а саме – з 14.01.2015 з відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії вивів посаду лікаря-анестезіолога і ввів посаду заступника головного лікаря з контролю якості, діагностики та лікування, яка не передбачена Додатками №33 та №46 до Наказу (МОЗ України від 23.02.2000 р.) №33 («Про штатні нормативні та типові штати закладів охорони здоров’я»), на яку його ж незабаром було призначено, і внаслідок цього Актом Управління західного офісу держаудитслужби в Чернівецькій області від 21.08.2017 №15-39/26 було встановлено введення понаднормативної штатної посади, на утримання якої використано коштів бюджету м. Чернівців на загальну суму 163576,06 гривень.

Дивіться цей акт:

***

Якщо активісти «фронту боротьби проти Манчуленка і за Гошовського», або прихильники Манчуленка, мають бажання висловити свою позицію, – без проблем, можете надати інформацію для розміщення на сайт на e-mail: fakty.cv@gmail.com. Передусім, цікавлять законні підстави для звільнення Дмитра Манчуленка, з посиланнями на законодавчі акти, або будь-що інше, достовірне, фактажне, що вважаєте за потрібне оприлюднити тут.

fakty.cv.ua

***

***

***

У міськраді нова серія «пологових баталій» Гошовський – Манчуленко (відео)

***

Активіст про «ПриРоджений бізнес у Пологовому будинку №1» (документи)

***

***

***

Це погрози?..

***

***

***

***

***

***

***

Загрузка...

1 коментар

  1. А що активістки ці мають до кадрових питань?! Якщо посадовиць робит щось незаконне – звертайтесь до правоохоронних органів!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ