Чернівецька міська рада: бардак і фарс під виглядом демократії… (відео)

0
421
Загрузка...

Сесія Чернівецької міської ради 12.02.2019 р. знову перетворилась на «базар». І не лише тому, що в залі були присутні «базарники» – підприємці з ринку «Буковинський».

Окремі представники ринку теж перегинали палку, маніпулятивно видаючи достатньо заполітизовану і не дуже логічну позицію невеличкої кількості підприємців за нібито позицію більшості. Аби відчути ці маніпуляції, достатньо поспілкуватися «не для преси» з підприємцями цього ринку, які в більшості своїй розуміють, куди котиться ситуація, якщо не братися за його осучаснення, усвідомлюють, що запропоновані їм проекти договорів на 5 років (без права будівництва) – значно краще, ніж договори на 3 роки, за які борються заполітизовані активісти, та й перспективніше в цілому і для засновників, і для підприємців. Але це більш локальні маніпуляції, які «народофронтовики» використовують для боротьби проти політичного опонента Валерія Чинуша.

А ось коли маловідомий активіст вийшов на трибуну і, не маючи відповідних офіційних повноважень, почав «розписуватися за громаду» (виступати «від імені громади») і розказувати депутатам, за що і як із запропонованого ним вони мають голосувати, – це вже була справжня «політична клоунада»… У Чернівцях проживає понад 250 тис. людей, а окремі активісти (або невеличкі групи) дозволяють собі некоректно висловлюватися «від імені громади»… Які пропозиції вносив згаданий активіст, і як голосували депутати, можна дивитися на відео нижче.

Взагалі така «демократія», як ходіння групами на сесію і лобіювання якихось інтересів з натяком на фізичний вплив, – це якась дикість, а не демократія. І в такій обстановці ні про які нормальні умови для роботи депутатів на сесії не можна говорити… До сесійної зали мали би пускати лише окремих представників цих різних груп, аби вони могли висловити ту чи іншу позицію, донести певну важливу інформацію, яка допомогла би депутатам краще зрозуміти ту чи іншу ситуацію і, відповідно, ухвалити якесь оптимальне рішення (або зняти якесь питання на довивчення, за потреби).

Чому правоохоронці не забезпечують порядок і можливість депутатам вільно здійснювати в сесійній залі функції, на які їх уповноважили виборці? Як зазначив один із поліцейських у високому званні, порядок забезпечити можна, і навіть потрібно було б, враховуючи, зокрема, високий рівень терористичних загроз. Проте проти цього виступають представники всіх фракцій, бо це політично не вигідно – виглядатиме, що депутати бояться так званих представників громади (так званих, бо ті представники не уповноважені більшістю чернівчан виступати від імені громади), «відірвані від народу» і т.п. Тож поки що маємо по факту замість конструктивної роботи в сесійній залі – популізм, «політичні клоунади», фарс і т.п.

Звісно, не обійшлось і на цій сесії без усунутого з посади мера Олексія Каспрука, який трохи «диригував», плюс сам пару разів виходив до трибуни – то розказувати, що люди приходять на сесію боронити щось там від 29-ти депутатів, то нагадати, що непідконтрольні Бурбаку депутати від «Самопомочі» (яких «народофронтовики» намагались відкликати) вже написали було заяви про складання депутатських мандатів, тому, мовляв, варто було вже і негайно розглянути ті заяви, бо троє з чотирьох «таких» депутатів не проголосували так, як вважають правильним ті, які фальшиво «розписуються за громаду»…

Забавно виглядав випад того ж згаданого вище активіста проти депутата і директора департаменту ЖКГ Володимира Бешлея. Так званий «представник громади» в не дуже коректній формі «наїхав» на Бешлея, зокрема, за жахливий стан великої кількості доріг у Чернівцях. Але, мабуть, у пориві емоцій забув, що Бешлей і Ко на керівник посадах лише десь пів року, а до цього тривалий період в міськраді працювала команда Олексія Каспрука (багато хто й досі працює), тож саме їм варто було адресувати ці претензії, за винятком проблемних відрізків проспекту Незалежності та Героїв Майдану, які підрядник (авторитетна компанія ніби) очевидно невдало почав ремонтувати перед снігопадом, що ускладнило ситуацію там.

***

***

***

***

***

***

***

***

Ринок “Буковинський”: чого хочуть підприємці та адміністрація

***

Ринок «Центральний» на 49 років можна, «Буковинський» на 15 років – проблема?

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ