Центр «Резиденція молоді» – надто «заполітизований»?..

0
335
Загрузка...

На дискусіїю щодо шляхів реалізації проекту «Резиденція молоді», на яку запросив молодіжний активіст Ярослав Величко, «особливу увагу» звернули у «бурбаківських ЗМІ».

Це зазначив, звітуючи про цю зустріч, сам Ярослав, якого називають потенційним претендентом на посаду керівника цього центру:

«Центр, який мав стати плацдармом аполітичної молоді Чернівців отримав чітке політичне забарвлення.

Якого ж кольору це забарвлення? Синьо-жовтого, але то не в честь нашої держави, а в честь усім відомої партії “Народний фронт”.
Сьогодні відбулася зустріч молоді Чернівців, де ми б мали обговорити нагальні питання пришвидшення процесу утворення “Резиденції молоді”, про що ми говорили у самому приміщені цього центру за декілька днів до цього. Але більшу частину часу ми говорили про “кадрові призначення” і усіх цікавило хто ж буде директором, хоча це питання мало б відійти на другий план, хоча щоразу до нього потрібно було повертатись.
То хто ж були присутні цього разу на зустрічі, кого “зігнали”, чи “попросили” прийти.
Вирішив завітати “аполітичний” студент, організатор студентів на суд по Каспруку, ярий прихильник його партії, без критики в мою сторону він не втримався.
Надзвичайно багато студентів було з мого колишнього гуртожитку, які ну дуууже зацікавлені в Центрі. Скоріш заробляють бали за намаганні дискредитації мене, один пан місяць тому так сильно мене підтримував у Фейсбук, рекомендував на посаду директора (фото 1,2), адже про Центр дізнався саме від мене, що після виствітленого скандалу про “студентів на суд по Каспруку” змінив свою точку зору кардинально, адже є старостою групи, а їм там на Величка табу, він же зазіхнув на святе, “Університет” та корупцію у ньому.
Деякі студенти не побоялися камер, і теж прийшли на підтримку критики в мою сторону, мабуть забули, що на них зараз відкрите кримінальне провадження через побиття людей у нічному клубі нещодавно, від якого вони звісно що ухиляються.. Товариство, я вас вітаю, ви тепер на телебаченні)
Представники однієї ГО, які спільно з відділом пропихають свого директора, ходять на телебачення, розповідають, що їм нав’язують політичного кандидата, хоча на запитання “Кого”, я відповіді так і не отримав..
На наші збори завітав телеканал Бурбака, який був чітко проінформований, “буде Величко, буде критика в його сторону, треба знімати”.
Ось така вона “неполітична” молодь.
До речі, коли я пропоную в законний спосіб обійти бюрократичні процедури, та прискорити створення центру, взяти під особистий контроль виконання робіт, всі в один голос твердять “обійти, чи обходити це дуже погано”. Але коли запропонували обійти закон про призначення директора, всі в один голос були згідні, і всерівно що проведення конкурсу не передбачено законом, “неполітичні” студенти вирішили передбачити.
Ні кого не нагадує? Адже подвійні стандарти це якраз і є кредо екс-мера Чернівців Каспрука О.П.

Були на зустрічі і люди, присутність яких надзвичайно приємна, голова студпарламенту Університету Володимир Крижановський, та делегат в ООН Віталій Яремчук, вони утримувались від дискусій, адже є дійсно аполітичними та не є “зацікавленими особами”.

Але знайте, “Народний фронт” у Чернівцях ніхто не любить, депутати в першу чергу.
Ніхто не виділить вам і копійки на політичний Центр, подякувати знаєте кому.

Чекайте від “неполітичного” телеканалу, “неполітичний” матеріал зі стін міської ради.

Після того, як ви вивели цю тему в політично площину, можете не розраховувати на адекватне ставлення до Центру. Усі знають як проходять такі слухання, нещодавні приклади: суд по Каспруку, зняття депутатів Самопомочі, слухання по парку, тепер можете плюсувати слухання по Центру. Оце так набір, для “аполітичного” студентства».

Світлана Олексійчук (головний спеціаліст відділу у справах сім’ї та молоді
Чернівецької міської ради
) в публічних дискусіях щодо Центру (Facebook) зазначила, що «ідея створення молодіжного центру в Чернівцях належить відділу у справах сім’ї та молоді Чернівецької міської ради, ми хочемо зробити вільний простір для молоді з 2016 року. Тоді приміщення на не надали, спробу повторили цьогоріч. Розробили положення. Самі без участі громади. Згодом до нас долучилася активна студентська молодь». І зауважила, що Величка серед них не було. Також Світлана звертає увагу на іншого молодіжного активіста Артура Кадельника, який «теж про центр багато писав і пише і має відношення до його створення».

І все ж цікаво, чому «бурбаківські ЗМІ» проявляють такий інтерес до Центру?.. Невже без «політичного підтексту»?.. Чекаємо «аполітичний матеріал»?;)

fakty.cv.ua

***

***

***

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ