Мер звернув увагу на депутатську етику, що особливо стосується Бурбака (відео)

0
162
Загрузка...

Чернівецький міський голова Олексій Каспрук під час продовження 26 сесії міської ради VII скликання 18.04.17 звернув увагу на законодавчі вимоги щодо депутатської етики.

 

Олексій Павлович миттєво відреагував на слова депутата Володимира Бешлея, який попросив начальника фінуправління Лівію Бамбуляк «не пудрити мізки», а називати речі, як є (це стосувалось, зокрема, формулювання, під яким виділяли кошти комунальним установам), і процитував законодавчі вимоги:

«Бешлей Володимир Васильович, звертаю вашу увагу на статтю 8 депутатської етики Закону України про статус депутата місцевої ради. Депутат зобов’язаний дотримуватися таких правил, «не допускати образливих висловлювань, не використовувати в публічних виступах недостовірні або неперевірені відомості стосовно органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об’єднань громадян, підприємств, установ, організацій, їх керівників та інших посадових чи службових осіб, депутатських груп, фракцій, окремих депутатів місцевих рад». Це коротко по закону. Про мораль я взагалі мовчу».

Депутатам справді бажано зразково поводитися і висловлюватися. Але цікаво, чому Олексій Каспрук так само не захищає рідну міську раду від некоректних випадів і хамства з боку його соратника і однопартійця (хоч мер призупинив членство в партії) – керівника фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Максима Бурбака?.. Чи нардепам не обов’язково дотримуватися законодавства щодо норм моралі та поведінки? Або «друзям – все, ворогам – закон»?..

fakty.cv.ua

***

***

Бурбак знову вдався до публічних образ на адресу депутатів міської ради

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ