Сергій Обшанський – про благоустрій і чиновництво, легко і невимушено

0
1432
Загрузка...

Останні гучні і резонансні події із демонтажем «Росії» з будівлі колишнього «Кобзаря» та «Вікно в Європу», яке спочатку прорубали при вході у Резиденцію митрополитів Буковини і Далмації, а потім через шквал критики  – замурували, майже так само, як то робили румунські будівельники, неабияк пропіарили наше провінційне, в хорошому розумінні, місто на всю країну.

В обидвох випадках активну участь приймали співробітники Інспекції  з благоустрою при виконавчому комітеті міської ради і безпосередньо  керівник цього органу – Сергій Обшанський. Як мешканець міста і раніше, десь чув про заходи від інспекції, про боротьбу із стихійною торгівлею і т.д., але тут зачепило і вирішили поцікавитись особисто у «винуватця», про ці події, про роботу інспекції і про особисте життя чиновника. Одразу зауважу, що заїждженим і середньостатистичним, це інтерв’ю не буде, бо як з’ясувалось пан Сергій виявився, не типовим – кабінетним бюрократом, тай досить прогресивним у плані комунікації та користуванні технологіями у ХХІ столітті… тому нам не довелось, задля запису, зустрічатись на лавочці у парку, чи то в кафе за кавою, а розібрались по телефону, в соцмережі та й youtube став у нагоді, хоча від цього втрачається певний комунікативний шарм, але судячи із вражень від спілкування приходить розуміння, що це не останні інформативні приводи від вже згаданої інспекції.

Отож читаємо, думаємо і аналізуємо роботу цього відомства їхнього керівника та інших:

Сергій, перше запитання про «свіженьке» – ситуація із дірою у Резиденції і демонтаж частини назви «Сбербанк Росії», як втрутились і чому, у двох словах коментар від вас?

10399437_1689474614637312_1721955548819490753_nЯ просто об’їздив  територію старого міста і випадково побачив, що проводяться роботи на території ЧНУ. Як не байдужий громадянин Чернівців, і так має робити кожний, звернув увагу, що там встановлюється банкомат і це стало для мене, як бонусом, це ж наша компетенція. Попросивши відповідні дозвільні документи у Ректора та першого зама, вони сказали, що все законно! І міский віддвл охорони культурної спадшини іКиїв надали дозволи, Міністерство культури, також погодило і вони мають право – це робити! Ми втрутились у межах своїх повноважень, плюс додали розголосу  і замурували назад. А з приводу  «Збербанку Росії» – це є перебільшенням, що завдяки інспекції з благоустрою демонтували «росію». На останній сесії Чернівецької міської ради, якщо я не помиляюсь, було звернення від громадської організації, а саме від жінки загиблого в АТО пана Редькіна з проханням зробити демонтаж надпису ”Росія”. Тобто ми не ініціювали,але прислухались, наполягали і виконували! Та головне, що все в правовому полі і є результат!.

Але ж за такі дії хтось має відповідати і чому реагували ви, а не міський відділ охорони культурної спадщини?

Оцінку цим службам не мені давати, для цього є Міський Голова. Моя основна задача виконувати саме ті делеговані повноваження, які мені надала Міська Рада. От і все. Ми виконуємо на 100 відсотків. А як працює ВОКС, люди дадуть оцінку.

Добре, а тепер до того, як ви стали працювати у мерії. Бо і призначення було трохи із скандалами та й навіщо це вам?

Демонтаж "Росії"
Демонтаж “Росії”

Скажімо так, я людина, яка пришла з бізнесу. Якщо взяти з 2000 до 2013 р., я взагалі в м. Чернівцях не

жив, а приїздив до батьків в гості. До цього займався професійним продажами. Був топменеджером в трьох великих світових компаніях і там проходив відповідні тренінги, бізнес-зустрічі. Я так думаю, що все пішло звідти. Я до сих-пір не можу себе позиціонувати, як чиновник, рахую,що це якийсь новий формат. А щодо призначення, то завжди знайдеться хтось кому щось не подобається, все зводилось чому мене призначили поза конкурсом і те, що колись я з Олексієм Павловичем був в одній опозиційній партії. Так от, ми всі знаємо, що всі люди ,які працюють зі мною в інспекції з благоустрою, вони не є державними сужбовцями і конкурси на такі посади, взагалі не передбачені законом. А то, що ми були в одній партії, так я не заперечую, невже це мінус для мене, чи мінус для О. Каспрука?! Я думаю-тільки плюс, немає суттєвих розбіжностей у поглядах, чи за стереотипами будемо вважати, що мене взяли за гарні очі? Треба судити по вчинкам…

Після зарплатні топменеджера, прожити на зп – чиновника вдається, чи є якісь додаткові заробітки? заощадження?, що дозволяють не думати про хабарі!))) Часто пропонують? Відверто питаю, сам знаю, бо мені пропонують і я собі можу дозволити відмовлятись, хоча зп – 2100грн…

Так Ви праві…порівняти одне і друге вкрай важко , але сім’я не складається з однією людини… Дружина має магазин 15 кв/м на ринку Карпати. Не все вимірюється в грошах , головне щоб родина жила в мирі і злагоді і все буде. Вже не шикуємо… Бог на верху збирає і плюси і мінуси та робить висновки… Гасло інспекції : Інспекція з благоустрою – Територія без корупції ! Але спроби “порєшать” звісно є …

Стан схоронності культурної спадщини центральної частини міста не вважаєте – катастрофічним, через строкатість реклами, вивісок, розтяжок, перебудов, добудов….. Хто мав би це контролювати і як з цим боротися?

В першу чергу самі чернівчани !!! Якщо я, як мешканець Чернівців, бачу строкатість реклами , вивісок , вибивання вікон , дверей в історичній зоні , то обов’язково Не мовчати , повідомляти , писати , кричати !!! А вже потім міська влада повинна вживати дієві заходи впливу на порушника благоустрою – ст.152 адмін.кодексу.

Питання паркування у місті? Інспекція цим займається? боротьба із порушенням правил паркування у відомстві інспекції? Також облаштування парковок у місті паркоматами, актуальне питання?

Питання порушень правил паркування в місті це наше відомство , але тільки у випадках на зелених зонах міста. Тому теж треба чернівчанам сигналізувати і влада змушена буде реагувати. Питання паркоматів не наша компетенція.

"Ні" - стихійній торгівлі!

Трохи про саму інспекцію? що входить до функцій? Контроль роботи жеків, охорони культурної спадщини, ще когось… За чим до вас і з чим можуть звертатись мешканці?

Основна функція – контроль за санітарним станом та благоустроєм в місті …..незалежно від форм власності , ПП , установи і організації Чернівців. Інспекція створена 23.10.15 після ліквідації районних у місті рад. Штат – 19 чоловік. Молода команда ! З кожним окремо провів співбесіду та окреслив нові цілі, завдання, виклики які стоять перед нами. Всі заряджені на результат і всім працівникам величезне дякую за роботу , а моя задача навчити, направляти, вмотивовувати.

На фото: місця, які давно стали постійним прихистком для бабусь з молочком, черемшою чи яблучками – вулиця Ватутіна

Так, щоб менше «води», 5 основних, реальних, конкретних завдань, які поставили для себе, що треба в 2016 році і що вже вдалось зробити?

Задачі:

– ЛЕП опори міста 100% це зона без оголошень

– виконання рішення виконкому від 27.05.2016 “Про порядок розміщення тех.пристроїв , а саме терміналів оплати , кондиціонерів , банкоматів

– демонтаж незаконно встановленних МАФів

– демонтаж незаконноі реклами фасадів будинків історичного ареалу

– мараторій на будь-які реконструкціі приміщень в зоні охорони ЮНЕСКО

Але є ще одне завдання і зовсім скоро буде презентація проекту в міський раді каб.105 (анонс).

Я так розумію, що це запрошення Fakty.cv.ua )))

Завершена робота з демонтажу терміналів в історичній зоні …. , продовжується демонтаж незаконних МАФів , кондиціонерів , реклами…і це за 3 місяці роботи…

Багато теревенити не будемо, бо стане читачам сумно, завершимо коротеньким Бліцом і коротенькими відповідями, на кшталт – питання: «хто більше подобаються, блондинки, чи брюнетки?» відповідь: «Дружина читатиме!»

– вид спорту яким займалися – Займався легкою атлетикою , але бігаю зараз на Орбітреку дома , чекаю тепла…

-освіта – Освіта вища , юрист

 – футбольний клуб за який вболіваєте – Вболіваю активно за “Жовто-Чорних Непокорних” (ФСК «Буковина») та Динамо(Київ)

 – хобі – мисливство

– як любите відпочивати – просто на дивані , з сім’єю в кіно , театр, на Дністрі. З друзями в неділю обов’язково зустрічаємося… Все потрішки.

 – улюблений актор, актриса – Улюблена актриса Фаїна Раневська яка казала: “Если ти ждешь, что кто-то примет тебя ” таким, как ты есть” , то ты просто ленивое «мудло». Потому что, как правило, “такой , как есть” – зрелище печальное. Меняйся, скотина. Работай над собой. Или сдохни в одиночестве.

 – И всеж блондинки, чи брюнетки – у мене троє дітей і кохана дружина!)))

Ось такою вийшла розмова із доволі прогресивним, як на мене, не типовим чиновником, бюрократом – Сергієм Обшанським і не подумайте, що я особисті «дифірамби» співаю, просто сам працюю у схожому «болоті» і знаю, як це бути не «совковим» менеджером.

 Олександр Білоус,Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ