Турецькі і румунські літаки літатимуть з чернівецького аеропорту?!

0
718
Загрузка...

Турецькі й румунські авіалінії не оминуть повітряних воріт Буковини.

Днями у Чернівцях пройшов міжнародний авіаційний форум «Роль аеропорту в розвитку економіки й туризму в регіоні». Відкриваючи цей захід, Чернівецький міський голова Олексій Каспрук наголосив, що в сучасному світі відстані вимірюються не кілометрами, а годинами, тому необхідно докладати максимум зусиль для розвитку пасажирських і вантажних авіаперевезень у регіоні, – повідомляє Урядовий Кур’єр.

Серед організаторів форуму — міська влада, асоціація цивільної авіації «Аеропорти України», комунальне підприємство «Міжнародний аеропорт «Чернівці». Чернівецьке летовище, до речі, — одне з найстаріших у країні, з майже 80-річною історією. Свого часу воно з’єднувало адміністративний центр Буковини з багатьма європейськими містами, відігравало значну роль в економічному розвитку краю. Тож учасники форуму говорили про відновлення повітряних транскордонних сполучень із Чернівців, відкриття регулярних авіарейсів та збільшення кількості чартерів.

Закордонні колеги поділилися досвідом залучення європейських лоукост-авіакомпаній, перевагами режиму «Відкрите небо». Обговорили вимоги до наземного обслуговування пасажирських, вантажних літаків, приватних авіарейсів, авіаційного страхування, організацію роботи агентств із продажу авіаперевезень, якості готельних послуг для авіатуристів. Наголошували, що аеропорт «Чернівці» у найближчій перспективі може обслуговувати до 120 тисяч пасажирів на рік і приймати майже 5 тисяч тонн вантажу.

Досвід сусіднього, через кордон, аеропорту румунського міста Сучава доводить, що до розбудови авіаційної інфраструктури можна успішно долучити європейські гранти. Відновлений за грантову допомогу сучавський аеропорт готовий співпрацювати з Чернівцями, використовуючи значний транзитний і туристичний потенціал міста.

Конкретні кроки співпраці запропонували Чернівцям і «Турецькі авіалінії». «Ми підготуємо маркетинговий звіт щодо організації регулярного авіасполучення між вашим містом і Стамбулом», — пообіцяв присутній на авіафорумі керівник компанії Мустафа Хакан Їлмаз. — Таке сполучення відкриє перед чернівчанами ще 113 країн». .

Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ