Майдан-3? У Києві встановлюють намети, є сутички з силовиками (відео)

2
882
Загрузка...

Оголошена на 20 лютого 2016 р. акція протесту в Києві проти вже теперішнього режиму стартувала. На Майдані встановили перші намети, оголосили перші вимоги до влади і скликали на неділю, 21.02.16, на 17:00 Віче.

 

У центрі уваги, в якості організатора і координатора, фігурує Штаб РПС (революційних правих сил), який розмістився в готелі «Козацький».

Представники Штабу РПС, виступаючи перед протестувальниками, зазначили, що вони вийшли продовжити справу Майдану, продовжити Революцію Гідності, ідеї якої вкрала влада Порошенка. Період популізму минув, зазначив оратор: «Сьогодні ми починаємо новий етап боротьби за нашу українську незалежність, за визволення ї від режиму внутрішньої окупації». Тому оратор закликав всіх залишатися на Майдані ночувати, на всю ніч.

Штаб ухвалив рішення залишатися на Майдані до переможного кінця.

Перші оголошені вимоги Революційного штабу до Уряду і Президента:

Звільнення політично ув’язнених згідно зі списком Комітету визволення політв’язнів;

Законне відсторонення від влади Президента та Уряду;

Розгортання наметового містечка на Майдані.

Представники Штабу закликали представників ініціативних груп розгорнути по регіонах мирні наметові містечка і постійно координувати дії з Центральним штабом.

На неділю, 21.02.16, на 17:00 оголосили Віче на Майдані, на яке запросили представників зі всієї України, активного прошарку суспільства. Там збираються оголосити вже розширений і доповнений з урахуванням пропозицій протестувальників список вимог до чинної влади.

Поки активісти рухались на Майдан, аби встановити там перші намети, мали місце вже сутички з правоохоронцями. У перших рядах були ветерани АТО, які, відчувається, налаштовані рішуче.

Від влади до протестуючих поки що не виходили. Можливо, зроблять це у неділю під час Віче.

Чи зможе перерости ця акція протесту у Майдан-3? Час покаже.

Серед простих людей, доведених до відчаю антинародною політикою чергового режиму, побутує думка, що «теперішні» вже сповна заслужили «народного копняка» навіть більше, ніж «папєрєдніки». І ще припускають, що «теперішні» можуть не встигнути втекти, як це зробив попередній Президент України Віктор Янукович.

Звісно, дехто закидає, що ця акція протесту, мовляв, на руку Кремлю і т.п. А антинародна, антиукраїнська політика теперішньої владної верхівки не вигідна для наших північних сусідів?.. А опущений теперішньою владою «нижче плінтуса» рівень життя пересічних громадян України кому вигідний? А нові корупційні скандали? А ганебна поведінка народних депутатів у парламенті?..

Люди зазначають, що владно-олігархічна верхівка відверто знущається з Українського народу. Вони безсовісно жирують в країні, де абсолютна більшість пересічних громадян опинилась на межі виживання… І так само безсовісно прикриваються патріотичними гаслами. Тобто грабують народ ще більше, ніж попередники, зате у вишиванках і з вигуками: «Слава Україні!» 🙁

Протестні настрої в суспільстві надзвичайно зросли останнім часом. А влада не лише не відступає від свого антинародного курсу, а, схоже, навіть навпаки – свідомо провокує народ на «бунт»…

***

Другий намет на Майдані

***

Перший намет на Майдані

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

Закидали камінням Альфа-банк на Хрещатику

***

Закидали камінням Сбербанк Росії в Києві

***

Закидали камінням офіс Ахметова

***

***

20 лютого ветерани АТО і Ко збираються на Майдані, але не поговорити і розійтися

***

Загрузка...

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ