«Україно-румунських» власників авто пробують штрафувати (відео)

1
5741
Загрузка...

Мешканця Чернівецької області, який з румунським паспортом заїхав в Україну на дорогому авто, наші митники намагаються покарати великим штрафом за ухилення від сплати за розмитнення.

Роман Паламар заїхав на своєму авто BMW X5 на територію України у листопаді 2015 р., як громадянин Румунії. Його пропустили, але пізніше митники заявили, що він винен українській казні приблизно 1,3 млн. грн.

Як зазначив «головний митник» Буковини Микола Салагор, митники діяли «за наводкою» правоохоронців, яким відомо, що п. Роман має два громадянства, проживає в нашій області, а отже його хочуть покарати за те, що румунський паспорт він використав, аби ухилитися від сплати за розмитнення авто, – йдеться у сюжеті ТВА (розміщеному нижче).

«Рано чи пізно ми дійдемо до багатьох», – каже п. Салагор. Цікаво, чи «до багатьох» означає, що він реально оцінює можливості правоохоронців і не вірить, що добратися можуть до всіх? Чи це, як кажуть, «за Фрейдом» і «головний митник» просто знає, що до всіх добратися «нізя», бо є «недоторкані»?..

Кажуть, у Чернівецькій області «таких» власників авто немало. Власне, можливість придбати авто за нижчою ціною (враховуючи що не треба розмитнювати), як і перспектива вільно пересуватися по Європі (і не лише), – серед головних стимулів для північних буковинців оформляти громадянство Румунії.

Поки що наша держава пробує боротися з цим явищем суто «каральними методами», погрозами або «наїздами» з «присмаком шантажу» (як, приміром, в історії, в якій фігурувала депутат обласної ради Альона Гливко). Хоча ніби очевидно, що краще було б вносити до нашого законодавства відповідні зміни, які дозволять громадянам України підтягнутися до тих же румунів за рівнем життя, завозити з-за кордону ті ж авто з мінімальними митними ставками тощо, аби не було сенсу оформляти із зовсім не політичних міркувань громадянство інших країн…

Як свідчать результати відкритих опитувань, представники «основного джерела влади» в Україні, тобто народу, переважно за те, щоби у нас було дозволено подвійне громадянство. Але «слуги народу» чомусь не орієнтуються на побажання тих, які їх найняли управляти країною, а, навпаки, спекулюють, наприклад, навколо теми подвійного громадянства і шукають лише як би ще щось «здерти» з простих людей, якби не дати їм піднімати рівень свого добробуту. Краще б ці «слуги народу» зайнялися серйозно вивченням джерел походження чималих статків тих же посадовців та інших «державних мужів», які, отримуючи скромну зарплату в декілька тисяч, примудряються жити в «хоромах», їздити на престижних авто тощо (і, майже як під копірку, вони мають близьких родичів-«великих бізнесменів»)…

Очевидно, влада не дуже розуміє, кому має служити, а отже продовжує провокувати народ на революції і Майдани… Правда, наступного разу вже «теперішні» можуть не встигнути втекти, як це зробили «головні колишні»…

fakty.cv.ua

***

Як Ви ставитесь до подвійного (або більше) громадянства?

Результати

Loading ... Loading ...

***

CБУ та Митниця “взялись” за авто з іноземними номерами

***

Інформація про подвійне громадянство в облраді не стосується Гливко-депутата

***

«Інформаційна бомба» про подвійне громадянство в обласній раді

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ