Олексій Каспрук: Питання з «Льодовим майданчиком» – вирішено! (м’яко кажучи, неправда)

2
935
Загрузка...

Мер Чернівців Олексій Каспрук на брифінгу 7.12.15 зухвало збрехав, шукаючи привід проігнорувати петицію чернівчан, які вимагають повернути «Льодовий майданчик» реальному власнику.

Отже, мерія на чолі з Олексієм Каспруком запропонувала мешканцям міста механізм винесення питань на розгляд міської влади через петиції, чернівчани за 5 «з хвостиком» днів зібрали необхідну кількість голосів під петицією за повернення «Льодового майданчика» його реальному власнику Павлу Польовому, а мер, якби це м’якше сказати, «чхати» хотів на цю ініціативу і фактично заявив про намір проігнорувати петицію…

Під час брифінгу 7.12.15 Олексій Каспрук, як цитує його bukinfo.com.ua, зазначив, що, мовляв, питання з «Льодовим майданчиком» вирішене:
«Зустрічаючись з підприємцем Польовим, я не чув від нього такого бажання. У нас врегульовані всі питання. Питання з «Льодовим майданчиком» вже декілька тижнів, як вирішене. Польовий оформив документи. У нас створено комунальне підприємство, спільне підприємство територіальної громади з підприємцем Польовим. Він отримав всі необхідні розпорядчі документи, вони зареєстровані. Я не чув, щоб підприємець Польовий вимагав інші умови. Ми з ним працюємо в нормальному штатному робочому режимі».

Олексію Павловичу, не личить міському голові так брехати! Скажіть, будь ласка, а хіба не з Павлом Польовим Ви зустрічались влітку, після чого Ваші підлеглі підготували разом з юристом, який захищав інтереси підприємця Польового, проект рішення про повернення «Льодового майданчика» його реальному власнику?! Так чому Ви брешете, що «не чув від нього такого бажання»?!

Те, що Ви, Олексію Павловичу, заветували те рішення («начхавши» і на своє слово, бо за Вашою вказівкою працівники міськради готували те рішення, і на рішення більшості депутатів міської ради), – це Ваша проблема. Напевно, Ви й не дуже намагаєтесь бути послідовним?.. Адже, пояснюючи тоді своє рішення щодо вето, Ви апелювали до законності. Але чомусь Ви не чули, коли Вам опоненти і усно (з трибуни під час сесії міськради), і письмово, і через ЗМІ кричали, що треба заветувати «земельний шкурняк» (як те рішення називали Ваші опоненти), а потім суд довів незаконність того рішення (йдеться про земельну ділянку по вул. Хотинській). То чому так? Там Ви не чули, коли очевидно, що громада проти подібних «шкурняків», а коли мова про повернення реальному власнику «Льодового майданчика», в який міська влада не вклала ні копійки (!), Ви раптом вирішуєте ветувати, боючись «незаконності»?.. При тому, що більшість чернівчан точно не хочуть бути «спільними власниками» чужого майна (про що свідчать і результати відповідних відкритих опитувань), а Ви, пане мере, стверджуєте, що захищаєте інтереси громади. Щось не сходиться… Чи у Вас якась окрема «своя» громада?..

Тепер повернемось до «бажання Польового». Враховуючи те, як Павло останнім часом уникає спілкування з пресою на тему «Льодового майданчика», берусь стверджувати (або припустити), що Ви, шановний Олексію Павловичу, або і Ви і члени Вашої команди здійснюють тиск на Польового, користуючись тим, що йому справді є чим ризикувати, адже влада привласнила собі побудований за кошти його сім’ї об’єкт. І зрозуміло, що влада може шантажувати його навіть бездіяльністю, яка означала би, що майданчик так і залишився би у комунальній власності, при тому, що міська влада, повторюю і акцентую, не вклала в «Льодовий майданчик» жодної копійки!

Так, Олексію Павловичу, ця проблема дісталась Вам «у спадок». Так, Ваш попередник в якості в.о. мера – екс-секретар міської ради Віталій Михайлішин побоявся повернути «віджатий» шляхом «комунального рейдерства» раніше майданчик власнику. Так, це при ньому придумали це спільне комунальне підприємство з 60% для Польового і 40% для міськради. (хоча Михайлішин усвідомив помилковість того рішення і не так давно зазначив, що єдине правильне рішення – це повернути майданчик власнику)

Але ж, Олексію Павловичу, в часи «секретарювання» Михайлішина Ви постійно його критикували, а, приміром, Павла Польового підтримували! І саме Ви, як зазначено вище, дали хід підготовці рішення про повернення «Льодового майданчика» власнику. Але потім, чи то злякавшись, чи то виконуючи чиїсь вказівки (або які ще там варіанти могли бути), самі ж заветували те рішення…

Добре, хотіли Ви піти шляхом утворення спільного підприємства. Чому ж взяли «на озброєння» підготовлений командою Михайлішина розподіл відсотків, а не розподілили їх більш реалістично – приміром, 99% Польовому і 1% міській раді? Ви ж теж чудово знаєте, що коштів громади там немає! Та це й не секрет… Чому Ви від імені громади привласнюєте 40% чужого майна? Зрештою, як християнин, Ви мали би знати, що «чуже не гріє»!

А тепер ще трохи про Павла Польового. Хоч мер і «фантазує» в соціальній мережі (абсолютно некоректно), що автор цих рядків пише на тему «Льодового майданчика» на замовлення, насправді у нас з Польовим реально ускладнились стосунки. Причина проста – Павло, як я розумію, боїться, що міська влада може передумати і відібрати назад повернуті «з барського плеча» 60% з 100% його майна. Або щоби міська влада не вдалась до інших кроків, які можуть призвести до закриття «Льодового майданчика». Відомо, що нашкодити легше, ніж допомогти. Хоча Павло таки пообіцяв відповісти на декілька простих прямих запитань… Чекаємо.

А міського голову Олексія Каспрука теж просимо відповісти на такі прості запитання:

1 Чому Ви, Олексію Павловичу, ігноруєте петицію, яку міська влада мусить розглянути у визначеному порядку? (Ви бачили, що петицію підтримали, зокрема, колишні і теперішні депутати, заслужені майстри спорту Тетяна Дорохова, Тетяна Мунтян, Іван Гешко, ще один олімпієць Микола Лабовський, МСМК і кандидат до олімпійської збірної Руслана Цихоцька і т.д. Не соромно ігнорувати?..)

2 Чи можете Ви, пане мере, переконати Ваших соратників піти на такі кроки, аби опинитися у становищі підприємця Польового?
Наприклад, передати у комунальну власність кіоски «Картопляна хата», ринок на вул. Героїв Майдану (відомий в народі, як «Червоноармійський), новий автовокзал по вул. Руської і т.д., а потім «з барського плеча» Ви би повернули цим підприємцям 60% їхньої власності та «переконали» розказати, що вони щасливі від цього. Можете? Реально?.. Було б класно таким чином засвідчити свою послідовність і попутно переконати громаду, що це «правильно» – відбирати у когось власність… Почали би зі «своїх» і продовжили би потім іншими.

Замість P. S. Поважаю право кожного на свою думку. Посилаючись вище на результати опитувань, розумію, що це не може бути офіційним підтвердженням того, що точно більшість громади за повернення «Льодового майданчика» його реальному власнику. Проте переконаний, що точно більшість чернівчан достатньо порядні, аби не зазіхати на чуже. Якщо п. мер хоче довести зворотнє, нехай з’ясує це офіційно у можливий відповідно до чинного законодавства спосіб. Як «компромісний варіант», можна винести це питання повторно на сесію міської ради (власне, що й мав би мер зробити, враховуючи, що петиція набрала необхідну кількість голосів) – нехай нещодавно обрані представники громади висловляться, чи вважають вони правильним забирати у власника 40% або всі 100% його власності, в яку міська влада (ми всі разом, громада) не вклала жодної копійки.

Особисто мене вчили змалку, що на чуже зазіхати НЕ МОЖНА.

Георгій МАЗУРАШУ, fakty.cv.ua,
Ваш, п. Каспрук, виборець
і директор облцентру «Спорт для всіх»

***

Петиція за повернення «Льодового майданчика» власнику вже набрала необхідний мінімум!

***

Чернівчани почали збір підписів за повернення “Льодового майданчика” власнику

***

“Льодовий майданчик” відкрився (+ціни, акції)

***

Питання передачі «Льодового майданчика» об’єднало депутатів міськради (відео)

***

«Льодовий майданчик» залишається «у повітрі». Хто винен – мер, депутати чи законодавство? (відео)

***

Михайлішин: Єдине вірне рішення – повернути «Льодовий майданчик» Польовому

***

Забродський: Влада обікрала Польового, проблему «Льодового» має вирішити суд

***

Кому на вигляд можна довіряти у новому складі міської ради, а кому – ні (опитування)

***

Павло Польовий про облаштування безкоштовної ковзанки

***

Загрузка...

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ