У Чернівцях відзначили День донора 2015 (відео, фото)

0
545
Загрузка...

Студенти та викладачі Буковинського державного медичного університету традиційно відзначили День донора поповненням збільшення запасів крові, що є в наш час особливо актуально.

Всесвітній День донора відзначається традиційно в середині червня. Нинішнього року студенти Буковинського державного медичного університету протягом тижня з 15 по 18 червня здавали кров у відділенні трансфузіології лікарні швидкої медичної допомоги – університетська клініка. Голова Студентської ради Віктор Романчук запевняє, що це важливий крок зі сторони студентів-медиків, адже сьогоднішня ситуація в країні вимагає збільшення запасів крові. Студенти продовжили вже традиційну для нашого університету акцію і цим самим показали приклад для інших студентів ВНЗ.
«За останні роки ситуація кардинально змінилася, адже ще декілька років назад здавали кров тільки родичі, знайомі при потребах, а сьогодні ми маємо приклад того що свідома молодь бере на себе місію покращення ситуації із забезпеченням крові при гострих процесах та надзвичайних ситуаціях. Особисто я здаю восьмий раз кров і з кожним разом організації акції у нас є постійні донори, а є студенти, котрі вперше долучаються», – зазначив викладач кафедри догляду за хворими та ВМО Віталій Смандич.

Довідка:
            У цей день в 1868 році народився Карл Ландштейнер, австрійський лікар, імунолог, який отримав в 1930 році Нобелівську премію за відкриття груп крові людини.
У травні 2005 р., в ході Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я, міністри охорони здоров’я світу одностайно прийняли заяву про прихильність і підтримку добровільного донорства крові. У резолюції WHA58.13 вони постановили щорічно проводити Всесвітній день донора крові 14 червня.

Цього року Всесвітній день донора крові знову проводиться у всьому світі і координується Всесвітньою організацією охорони здоров’я, Міжнародною федерацією товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, Міжнародним товариством з переливання крові та Міжнародною федерацією організацій донорів крові.

***

Більше фотографій можна переглянути тут:

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ