Кушнірик пояснив, чому не хотів у заступники мера, а на директора в ЖКГ погодився (відео)

0
278
Ярослав Кушнірик подолав дистанцію і на "Буковинській милі 2015"
Загрузка...

Колишній секретар Чернівецької міської ради Ярослав Кушнірик, якого нещодавно призначили директором Департаменту житлово-комунального господарства (і це викликало неоднозначну реакцію, у т.ч. через його «регіональне» минуле), зізнався, чому не хотів йти на посади, які передбачають розгляд і голосування у сесійній залі.

Про це він розповів у студії Радіо 10 в програмі “Суть Речей”.

Людмила Григорчук: Кажуть, в одну річку двічі не ввійдеш. Вам вдалося. Ви вже працювали в Департаменті ЖКГ, заступником директора. Тепер повернулися очолювати його. Чому погодилися?

Ярослав Кушнірик: Всіх здивувало, що знаючи куди ідеш, я зразу погодився на цю роботу. Я не просився на цю роботу, всі це прекрасно розуміють, що  великого бажання у цій ситуації розпочинати роботу у міській рад, у департаменті, великого бажання не було. Але міський голова, коли на мої аргументи, нащо воно мені потрібно, мені й так добре, нащо мені лишні проблеми, то він спитав, чи я не хочу працювати на місто. Щоб ніхто не казав, що я у важкий період не підставив плече, так стається по життю, що і секретарем міської ради мене обрали в не найкращі часи, в не найспокійніші часи. Тоді також були часи не дуже легкі, що зараз не мед. Але хтось це має робити і якщо така доля випала, то будемо тягнути.

Людмила Григорчук: Встигли відпочити за той час?

Ярослав Кушнірик: Так, звичайно. Як я прожив тих півтора року, то я ще так не жив.

Людмила Григорчук: Ваше призначення у сесійній залі зустріли критикою, дискусіями та обговореннями. Вас це образило, чи ви були готові до цього?

Ярослав Кушнірик: Я був готовий, я ж інколи вмикав телевізор, бачив сесії, бачив, що обговорювали бурхливо і менш важливі питання, тому теоретично був готовий. Я до цього морально був готовий, цим мене не злякати. Взагалі, якщо по великому рахунку, я маю ще дякувати, тому що звернули увагу на посаду директора Департаменту, на важливість цієї роботи. Враховуючи, які пишуть коментарі, статті, коли один журналіст написав, що шквал, який піднявся навколо особи Кушнірика, є просто чітким підтвердженням того, що він управлінець, а не пусте місце, на якого ніхто не звернув увагу. Теоретично я ще й мов би подякувати за це.

Людмила Григорчук: Це для вас комплімент?

Ярослав Кушнірик: Так, це дійсно комплімент, бо якщо звернути увагу на персоналії, які мене критикували, які більше всього мене не сприймають, то їхнє несприйняття – це для мене серйозний комплімент. Всі, хто дивиться сесію, аналізує, знає хто є хто, той розуміє. Було би гірше, якби ці персони почали мене хвалити.

Слухач: На таку посаду важливу, кандидат має проводити консультації з керівниками фракцій. Чи проходили ви такі консультації?

Ярослав Кушнірик: На цю посаду консультації не було. Була пропозиція від міського голови бути заступником міського голови по ЖКГ, ви ж знаєте, що  у нас нема ні заступника, ні секретаря виконкому, ні секретаря міської ради. Я просто провів консультації з фракціями, зрозумів, що вони не готові сприймати і голосувати за кандидатури. Як вони прокатали попередні кандидатури, так прокатали б і мене. Я тому не хотів, щоб мою кандидатуру виносили на обговорення. Я знав завчасно, що це програшний варіант. А по цій посаді консультації не проводилися, бо вона не передбачає голосування депутатів, на відміну від посади заступника міського голови. Рішення приймав міський голова.

Джерело: acc.cv.ua

Дивитися повне інтерв’ю:

***

Призначення Кушнірика: мер формує власну команду чи продовжує “гру Бурбака”?

***

Нового директора департаменту ЖКГ звинувачують у хабарництві… (відео)

***

Кушнірик теж йде в мери – самовисуванцем (біографія)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ