Відео: Студенти пікетують ректорат ЧНУ

0
481
Загрузка...

Степан Мельничук каже, що кожен трактує закони по-своєму. Зібравши понад 400 підписів, які підтверджують, що студентство хоче бачити фінанси університету відкритими, протестувальники пішли у кабінет ректора ЧНУ Степана Мельничука. Однак потрапили туди не одразу.

Перший удар на себе узяла ​головний бухгалтер ЧНУ Сільвія Марут.  Вона запевнила, що ВНЗ оприлюднив фінансові звіти на офіційному сайті. А у запитах, які надіслали активісти, йшлося про особисті декларації, які очільники вишу не зобов’язані робити публічними.

Однак студентство наполягає на тому, що фінансову звітність потрібно подавати у вигляді “електронної бухгалтерії”, яку запровадило МОН. У ній кожен студент одразу бачитиме усі закупівлі для університету. Звіти, які оприлюднюють постфактум, не відображають реальної економічної картини і їх важко перевірити. Також протестувальники хочуть бачити зарплату ректора та проректорів.

Степан Мельничук зауважив, що законодавство кожен читає по-різному. Особисто він дослухається до висновків юридичного відділу ЧНУ. Юристи вишу вважають, що інформація, яку вимагали активісти, є закритою.

За словами ректора, лише суд вирішить, хто правий, а хто – ні.

Однак він пообіцяв, що обов’язково поцікавиться “електронною бухгалтерією” і розгляне перспективу її запровадження у ЧНУ.

 Нажив,о повідомляє “Чернівецький промінь”, з під стін ректорату.

https://www.youtube.com/watch?v=3p0a_JaJyT4

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ