У Чернівцях відкрили Австрійське консульство

0
288
Загрузка...

У Чернівцях 12 березня на вулиці Штейнбарга відкрили Почесне консульство Австрійської Республіки.

Почесним консулом став чернівецький науковець Сергій Осачук, – повідомляє ZIK.

На відкритті консульства Надзвичайний і Повноважний посол Австрії в Україні Вольф Дітріх Хайм нагадав про давні та глибокі зв’язки Буковини з Австрією.

«Ми сподіваємося, що Почесне консульство в Чернівцях буде розвивати всі ті проекти, які працювали досі, у нас багато задумів в освіті, науці та культурі, але маємо дбати і про пожвавлення в економічних зв’язках, – сказав посол. – Нас тішить історичне минуле, яке пов’язує Австрію і Буковину, але сьогодні йдеться насамперед про те, щоб будувати майбутнє, щоб творити європейську Україну. Австрія, як член ЄС, долучається максимально до встановлення миру в Україні, щоб зупинити конфлікт на Сході».

«Хочу привітати всіх буковинців з такою історичною подією – поверненням консульства Австрії до Чернівців, – сказав Почесний консул Сергій Осачук. – Австрійське консульство вже працювало у нашому місті у 1921-1939 роках. Повноваження почесного консульства стосуються насамперед сфери науки і культури, освіти і бізнес-зв’язків. Ми можемо стати корисними, як місце налагодження контактів, підтримки інформаційного середовища».

fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ