Заслужений тренер серед причин проблем на сході називає погану підтримку спорту

0
251
Загрузка...

Голова тренерської ради Федерації стрільби з лука України чернівчанин Олег Осипенко вважає, що держава має забезпечити можливість дітям займатися після школи в спортивних секціях та інших цікавих гуртках, аби потім не було як на Луганщині і Донеччині, де «наркомани і алкоголіки бігають з автоматами».

 

У телевізійному інтерв’ю заслужений тренер України зі стрільби з лука Олег Осипенко, якого нещодавно обрали головою тренерської ради ФСЛУ, зокрема, зазначив:

«Змагання – це мотивація займатися якимось видом спорту. Тому що просто так побігати – не цікаво. Десь постріляти навіть з лука – теж не цікаво. Виникає коли спортивний інтерес, – коли у тебе є суперники, коли є представники різних міст. Або ти приїжджаєш до іншого міста або, можливо, країну, тоді у дітей горить вогник в очах. Діти повинні чимось займатися, інакше якщо після школи вони нічим не займаються, – ми бачимо печальну картину як в Донецьку і Луганську наркомани і алкоголіки бігають з автоматами. І ніяк їх не можуть вгамувати. Кинувши їм трохи грошей і кинувши їм трохи зброї, одразу виникають складні ситуації. Тому щоби у нас взагалі такого не виникало, я вважаю, що діти не повинні залишатися на вулицях».

Висловився особистий наставник титулованої олімпійки Лідії Січенікової і щодо проблем, пов’язаних із «специфічним» баченням «переходу на клубну систему» в Україні:

«Якщо ми говоримо, що нині перехід на клубну систему… Зараз це дуже актуальна тема. Централізоване фінансування спорту, можна сказати, закінчується. Кажуть, мовляв, ви всі маєте шукати спонсорів, якось шукати батьківські кошти, і це «клубна система». Ну, не знаю. Як у нас «Болонська система» не прижилась, як вона в Європі працює, в навчанні, в університетах, так само у нас клубна система вже пішла «наперекосяк». З того, що я знаю – неправильно її зрозуміли. Я наприкінці 90-х на початку 2000-х працював у декількох клубах в Європі. Я би сказав так, що дитина, яка приходить в секцію, ні про що не думає. У неї вже все забезпечено. Є матеріальна частина, є великі клуби, доволі заможні. І діти і їздять на змагання, і купують їм матеріальну частину за рахунок клубів. Звідки гроші беруться? Держава виділяє на федерацію кошти, на кожну федерацію з видів спорту, а федерація розподіляє. Залежно від очок, який клуб здобуває. Кожне місце в якійсь номінації переводиться в очки. І залежно від цих очок розподіляються кошти. І тренера в клубі або президент клубу сам визначає, де йому здобувати більше очок, відповідно, вкладає у відповідний напрям. І приходять діти – життєрадісні. Не приходять додому потім і не розказують: «Мама, мені тренер сказав щось купити». Все необхідне є…»

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО ІНТЕРВ’Ю (Чернівецький промінь)

***

Заслуженный тренер: Я русский, живу в Украине и прошу Путина не защищать меня!

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ