«Буковинська маланка» все-таки завітала до Чернівців (фото)

1
1206
Загрузка...

Попри те, що у 2015 році прийняли рішення не проводити у Чернівцях «Маланка-фест», що викликав підвищений інтерес у чернівчан та туристів, яскрава Маланка все ж завітала до Чернівців.

 

Щоправда, не вживу, а на сторінках фотоальбому «Буковинська маланка», який презентували 15.01.15 в художньому музеї.

Фотоальбом вмістив понад 100 фотографій та розповіді українською і англійською мовами про різнобарвну, шалену та унікальну буковинську Маланку з різних куточків області.

Автор ідеї та упорядник книги Сергій Осачук зазначив, що собівартість цієї книги складає понад 200 гривень, і її вихід став можливим лише завдяки фінансовій підтримці підприємців Сергія та Людмили Ілащуків.

Сама ж ідея створення подібного фотоальбому у Сергія Осачука виникла після того, як він побачив фотографії і тексти Ірини Пустиннікової в мережі Інтернет.

Автор текстів і численних фото у книзі «Буковинська Маланка» Ірина Пустиннікова, живе в Кам’янець-Подільському, але усе своє життя багато уваги приділяє Буковині. Вже й раніше виходили книги про наш край за її авторства. У 2009-му вона видала путівник «Вісім мандрівок Буковиною», а тепер настала черга згадати і про буковинські традиції та автентичну Маланку.

«Я двічі їздила у Вашківці на Маланку, і там було дуже цікаво, – розповідає Ірина Пустиннікова, – Але у 2009 році, я потрапила у Красноїльск, і це змінило мою свідомість. Я там побачила стихію, карнавал красок, звуків та образів, і це мене настільки захопило, що виникла справжня пристрасть до Маланки. Завдяки цій книжці світ може дізнатись про Маланку, і Маланка варта того щоб світ про неї дізнався».

З цією метою екземпляри фотоальбомів будуть передані бібліотекам Чернівців, України, а також до бібліотек європейських країн, зокрема Німеччини та Австрії.

До речі, світ потихеньку таки почав дізнаватись про буковинську маланку. 14 січня всесвітньо відоме видання «The Washington Post» опублікувало матеріал з фотографіями про Красноїльську Маланку. Матеріал можна переглянути за цим посиланням: washingtonpost.com

Олексій ПОНОМАРЕНКО, fakty.cv.ua

Кривава “Маланка” У Чернівецькій області(+фото втікача)

«Маланка-фесту» НЕ БУДЕ. КОМЕНТАРІ

Заслуженому працівнику культури Оресту Сірецькому потрібна допомога!

Фестиваль маланок все-таки відбудеться 15 січня

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ