На Буковині «московські попи» обікрали церкву, яка перейшла до ПЦУ

0
254
Загрузка...

Попи вкрали антимінс – хустинку з мощами без якої не можна проводити літургію…

У селі Карапчів Вижницького району Чернівецької області напередодні Різдва московські попи обікрали місцевий храм, віряни якого прийняли рішення про перехід до ПЦУ.

Про це повідомляє “Укрінформ” з посиланням на архієпископа Чернівецького і Кіцманського ПЦУ Онуфрія.

Священик розповів, що 6 січня митрополит Московського патріархату Мелетій разом “групою підтримки” зайшли у церкву, яка перейшла у ПЦУ. Вони хитрістю виманили із храму місцевого священика та вкрали антимінс, без якого православним не можна проводити літургії. Відтак, місцева громада могла залишитись на Різдво без відправи.

Архієпископ ПЦУ стверджує, що антимінс місцевій громаді видала ПЦУ.

У Московському патріархаті за вчинене не вибачились.

Місцева поліція за фактом крадіжки відмовилась відкрити кримінальне провадження, хоча вірні ПЦУ звертались у правоохоронні органи.

Цікаво, що станом на 5.01.2019 р., як повідомляє ukr.segodnya.ua, в Україні вже щонайменше 40 парафій УПЦ МП перейшли до нової української церкви, і серед лідерів тут – Чернівецька область.

Після Об’єднавчого собору в Києві 15 грудня і створення помісної Православної церкви України не менше 40 громад Української православної церкви Московського патріархату заявили, що переходять до ПЦУ, передає “Радіо свобода“.

Найбільш активно віруючі УПЦ МП переходять до ПЦУ на заході України:

За кількістю переходів лідирує Вінницька область. Там більше 20 громад вже оголосили про перехід до нової об’єднаної української церкви. У Вінницькій єпархії ПЦУ стверджують, що це далеко не повний список бажаючих.

“Є громади, які хочуть перейти, але на них чиниться великий тиск. Тому потрібно вирішити юридичні питання. У деяких парафіях документи ще готуються. Тому насправді їх більше”, – розповіли у Вінницькій єпархії ПЦУ.

Також ще чотири громади в центрі України вирішили перейти до ПЦУ:

  • 2 громади в Черкаській області;
  • 1 громада в Києві;
  • 1 громада в Дніпропетровській області.

На сході України жодна з громад УПЦ (МП) ще не оголосила про своє бажання перейти до ПЦУ.

За підрахунками УПЦ (МП) в кінці 2012 року в її складі перебували 11 393 приходи. Очікується також, що процес переходу парафій УПЦ (МП) в ПЦУ значно прискориться після офіційного надання Православній церкві України томосу про автокефалію.

***

На Буковині – нові переходи з-під Московського патріархату (відео)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ