У 2018-му найбільше «кнопкодавили» БПП-шники і фракція Бурбака

0
249
Загрузка...

В українському парламенті у 2018 році найчастіше на кнопкодавстві ловили представників фракції “Блок Петра Порошенка” (475 разів), фракції “Народний фронт” на чолі з чернівчанином аксимом Бурбаком(334 разів), групи “Відродження” (237 разів).

Дві фракції, які не кнопкодавили (або, принаймні, це не фіксували), – «Батьківщина» та «Самопоміч».

Друг і соратник Максима Бурбака і Арсенія Яценюка Андрій Іванчук (випускник ЧНУ) «відзначився» в особистому заліку:) – він має третій показник серед помічених у кнопкодавстві (голосування чужими картками) – 62 зафіксовані випадки…

Нагадаємо, ст. 84 Конституції України зобов’язує народних депутатів України голосувати особисто. Проте чинне законодавство не передбачає жодних санкцій до депутатів за порушення цієї норми. 28 лютого Конституційний суд України скасував “мовний” закон Ківалова-Колесніченка через процедурні порушення під час його ухвалення, до яких належить і неособисте голосування.

Громадський рух ЧЕСНО також зауважує, що проблема неперсонального голосування пов’язана з низьким рівнем відвідуваності нардепів.

Громадський рух ЧЕСНО з 2011 року фіксує факти кнопкодавства та бореться за дотримання народними депутатами конституційної вимоги голосувати особисто. Із січня 2017 р. ЧЕСНО щомісячно оприлюднює антирейтинг кнопкодавів.

Використана інформація chesno.org

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ