Цікавий погляд на сесію міської ради «до Дня ЗСУ 2018» (відео)

0
348
Загрузка...

У День Збройних сил України 2018 депутати Чернівецької міської ради (і не лише вони) працювали у посиленому режимі – сесія (продовження).

Цікавий погляд на сесійні перипетії 6.12.2018 р. висловив «опальний студент»  Ярослав Величко:

«З холодною головою, вирішив підсумувати вчорашній день.

Почну з хорошого, учора вже відкрили відремонтовану дорогу на Соборній площі, якщо мені не зраджує пам’ять, то це перша дорога у Чернівцях, яку відкрили взимку.
Безумовно це можна заносити в позитив для нових керівників міста.

День був насичений і на не дуже хороші події, як наприклад відмову деяких депутатів голосувати за звернення до НАБУ що до розслідування хабаря Каспрука у вигляді багатомільйонного пентхаусу.
Я вчора вже описував чому не голосували депутати від БПП та “Народного фронту”. Сьогодні ж хочу звернути увагу на те, що не висвітлить жоден ЗМІ. Не голосували ж не тільки вони, це я помітив тільки тоді, коли секретар міської ради заявив, що в залі присутні чиновники, які також не голосували за дане звернення. Переглянув запис детальніше, я помітив, як новоспечений голова ДМБК жодного разу не підтримав це звернення, більше того, попросив свою сусідку в залі, наймолодшу депутатку в історії міської ради також не голосувати за це рішення, що вона власне і зробила. А це були якраз ті голоси, яких не вистачило при обох голосуваннях. Мабуть голові департаменту містобудівного комплексу не цікаво як забудовники дарують пентхауси за “правильні рішення”.
Мабуть він ще не зрозумів, що теперішній секретар міської ради, є його прямим начальником. Нагадаю, що скоро міська рада має голосувати за припинення депутатських повноваженнь цього чиновника, і саме секретар має левову частку важелів на прийняття цього рішення. До речі цікавий факт, заяву депутат написав, але досі не зареєстрував, тоїсть поки питання на сесію не йде, прошу звернути на це увагу керівництво Свободи, Вас розводять як лохів. Що до його призначення на посаду то взагалі окрема історія, маю підозру, що людина навіть не здогадувалася що скоро на голову впаде така посада, адже інтереси Свободи, тісно перетинаються з інтересами одного забудовника, а тут і департамент профільний. Подивимось чи вистачить голосів при голосуванні за припинення депутатських повноважень, адже жодного екс-свободівця так і не позбавили депутатства, чи станеться виключення?

Також дуже запам’яталася мені перепалка під час сесії депутата Сафтенко зі своїми колишніми колегами по фракції, яких як вона стверджує “витягла на своїх плечах” в міську раду. Депутат напевно з’явилася на сесію хвора, поскандалила та пішла додому, а коли депутат Гончарюк приніс на сесію відео, де чітко видно що комісія, яку очолює депутат Сафтенко не зібрала кворуму, і ці рішення вона винесла на сесію, з’явитися їй в раді вже не було можливості, адже факт незаконності на лице, це ж вам не скандалити, тут треба по тихому втекти.
Маю підозру, що колишні однопартійці довго вичікували щоб підкласти їй таку “свиню”, але вони молодці, дочекалися і на 100% праві. Нагадаю Юлія Сафтенко вже півтора року працює начальником управління культури, на наступній неділі у неї має бути переатестація, вже здогадуюсь, що швидше за все вона її не пройде, не любить дану чиновницю ні керівництво міськради ні депутатський корпус. Гадаю пан Яринич також прикладе максимум зусиль, щоб чиновниця переатестацію не пройшла, адже прибрати неугодного, куди більший прояв сили та впливовості аніж поставити свого на посаду. Інше питання, чи є альтернатива їй на цій посаді? Адже не може журналіст очолювати департамент культури.
Але я маю альтернативу, у нас вже є досвід працювання департаменті по декілька місяців без керівників, то ж знімайте, а там хтось і знайдеться.

Відлуння Федорука з 15-річної давнини. На сесію приходили ошукані підприємці, які стали жертвами змови колишнього мера міста Федорука з забудовником, які продали їм магазини без документів, люди у відчаї, вже більше 6 років ходять по судах, а Федоруку що, діти в Лондоні, йому все добре. Найстрашніше, що підприємці погрожували перекрити проспект тим самим створити транспортний колапс у місті. Ця історія беззаперечно матиме продовження.

Ліквідували інспекцію з благоустрою міста, нарешті, відправили у відставку “справжнього чоловіка” Обшанського, думаю тут навіть коментувати не треба, на скільки це добре. Питання кому передати повноваження інспекції, так от, депутати, ви ж тільки недавно створили нову комунальну установу Молодіжний центр, гадаю частина повноважень може спокійно бути прописана та проголосована додатково до цієї комунальної установи, але її функціонування досі під питанням, адже керівник досі не призначений.

Проголосували за “Парк науки” депутата Петришина. На мою особисту думку це позитив, якщо прибрати всі нюанси з громадськими слуханнями. Депутат бере в користування не весь парк, а лише частину, то ж чернівчани і далі зможуть безкоштовно гуляти парком. Також депутат тепер буде платити податки в міський бюджет, які підуть на дороги, школи, і т.д., чи хтось проти зайвих бюджетних мільйонів на рік? Майже у всіх містах України у парках функціонують такі заклади, адже для туристів, які хочуть не просто погуляти, а й отримати якісь платні послуги це виключно позитив».

Відео звітної сесії можна подивитися тут:

***

***

***

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ