Чернівецька міська рада: тест на виживання

0
286
Загрузка...

Кадрові перипетії у міській раді незабаром закінчаться. Вільних місць стає все менше.

Ні для кого не секрет, що саме кадри вирішують наскільки ефективно працює підприємство, чи його колектив. Саме тому під час кожної зміни влади, кожен наступник намагається поставити на стратегічні підприємства “свою” людину, або того, хто на його думку, буде працювати краще. Зазвичай, ці процеси не проходять тихо і несуть за собою багато скандалів. Так виходить і у Чернівцях. На більшості комунальних підприємствах вже призначені люди, які на думку депутатського корпусу, будуть справлятися зі своїм завданням набагато краще. Однак існують ще позиції, які мозолять очі як чернівчанам, депутатському корпусу, так і секретарю Чернівецької міської ради Василю Продану, який, в першу чергу, зацікавлений у проведенні якнайбільшого обсягу робіт у місті.

Останнім звільненим чиновником став одіозний екс-начальник інспекції з благоустрою Сергій Обшанський, чию інспекцію ліквідували на останній сесії (щоправда, як уточнив Fakty.cv.ua п. Сергій, «екс-начальником» він буде з 1.03.2019 р., надалі в міськраді не претендує працювати, бажає наступнику втримати встановлену планку роботи Інспекції). То хто буде звільнений наступним? Наразі у міській раді лишилося не так багато чиновників, які у будь-якому випадку підлягають звільненню.

Начальник управління освіти – Сергій Мартинюк. Неодноразово секретар міської ради говорив, що незадоволений роботою управління освіти, депутати міської ради не раз голосували за звільнення цього чиновника, хоч їх рішення і мало виключно рекомендаційний характер. Наразі у соціальних мережах поширюють багато відео та дописів з критикою Сергія Мартинюка, та викриванням чисельних поборів у школах, що і стане передумовами для його звільнення. Наразі невідомо хто займе його місце, серед чинних депутатів ніхто не виявляв бажання зайняти його пост, та взяти відповідальність на себе.

Головний архітектор міста – Наталія Хілько. У міській раді вже було ініційовано створення службового розслідування, яке має дослідити зловживання службовим становищем цієї чиновниці. Головним аргументом при її звільненні може стати підробка нею головного архітектурного документу міста Чернівці – генерального плану міста. Чи є у команді міської ради спеціаліст на цю посаду, також ще невідомо.

Начальник управління культури – Юлія Сафтенко(у). Чисельні скандали з депутатським корпусом та секретарем міської ради не оминули і цю чиновницю, яка на відміну від усієї своєї фракції вступила у змову з екс-мером Чернівців, за що і отримала півтора року тому цю посаду. Незабаром її має чекати переатестація, яку вочевидь вона не пройде, адже встигла зіпсувати стосунки з багатьма працівниками Чернівецької міської ради. Термін культури досить широкий, тому очевидно, що людина майже з будь-якою гуманітарною освітою може зайняти цю посаду, тому керівництву міста буде нескладно знайти нову людину на цю посаду.

Ігор Незборецький – начальник управління охорони здоровʼя. Порівняно з управлінням освіти, скандалів у медицині було куди менше за останні роки. Хоч публічного конфлікту у Ігора Незборецького з міською радою немає, але у разі проведення службового розслідування може виникнути дуже багато нюансів, адже посаду Ігор Володимирович займає ще з 2011 року і зрозуміло, що ексцеси за цей час були. Важливим фактором також є те, що на його місце поклав око один з членів депутатської більшості, член фракції “Народний контроль”, що і зіграє вирішальну роль у цій історії.

Молодіжний центр “Резиденція молоді” – посада директора вакантна. Нещодавно депутатський корпус створив нову комунальну установу під назвою “Резиденція молоді”. Цей проект був створений ще за мерства Олексія Каспрука, який так і не довів це питання до сесії. Публічно це питання жодним чином не обговорюють, але всьому місту і так зрозуміло, що єдиним кандидатом на цю посаду є громадський активіст – Ярослав Величко. Адже наразі він є єдиним активним, молодим учасником політичного життя міста. Також він публічно підтримує зрушення з мертвої точки робіт, які проводить нове керівництво міста, що не залишилось непоміченим, тим паче він має досвід управління схожими організаціями як наприклад міський та обласний осередки “Студентської Свободи” у минулих роках, які статутно схожі за сферою діяльності з центром.

Будемо спостерігати, яким чином будуть протікати події у Чернівцях і чи вдасться новій владі досягти своїх цілей.

Це суб’єктивний погляд. Усім згаданим в матеріалі (як і іншим зацікавленим, які «в темі») без проблем надамо можливість також висловитися (fakty.cv@gmail.com).

fakty.cv.ua

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ