За захоплення ОДА у 2014 р. дали 8 років позбавлення волі (відео)

0
157
Загрузка...

Київський районний суд Харкова визнав винним Сергія Юдаєва в масових заворушеннях під час захоплення Харківської обласної державної адміністрації та хуліганстві в редакції новин «АТН» в квітні 2014 року і засудив його до максимального терміну – восьми років позбавлення волі.

Як повідомляє «МедіаПорт», таке рішення оголосила 7.11.2017 суддя Світлана Шмадченко.

«Визнати винним Юдаєва Сергія Олеговича в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 294, ч. 3 ст. 296 КК України та призначити йому покарання за статтею ч. 1 ст. 294 у вигляді 8 років позбавлення волі, за ч. 3 ст. 296 – п’ять років позбавлення волі. На підставі ч. 1 ст. 70 КК України за сукупністю злочинів шляхом поглинання … остаточно призначити Юдаєву покарання у вигляді позбавлення волі на строк 8 років. Початок терміну вважати з 8 квітня 2014 года […] На підставі ст. 4 * Закону України «Про амністію в 2016 році» засудженого Юдаєва звільнити від відбування основного покарання, роз’яснити наслідки застосування амністії, а саме, що в разі застосування амністії в подальшому протягом десяти років амністія до нього не може бути застосована. Юдаева Сергія Олеговича звільнити з-під варти в залі суду негайно», – зачитала суддя Шмадченко.

З урахуванням «закону Савченко» заарештований в квітні 2014 року Сергій Юдаєв «відсидів» 6 років 10 місяців і 10 діб, відповідно, до нього може бути застосована ст. 4 закону про амністію.

Сергій Гапонов, Олег Крутов і Денис Левченко, обвинувачені в масових заворушеннях під час захоплення ХОДА в рамках цього ж виробництва, засуджені до п’яти років в’язниці і звільнені від покарання з випробувальним терміном три роки.

І під час, і після оголошення вироку Юдаєв просив викликати швидку. Прибулі медики виміряли йому тиск і зробили висновок, що воно в нормі. Працівник швидкої допомоги навіть пожартував: «Можна відправляти в космос».

Вирок у частині застосування закону про амністію оскарженню не підлягає, пояснили в прес-службі прокуратури Харківської області.

«В частині вимог прокуратури про обвинувальному вироку з максимальним покаранням у вигляді 8 років позбавлення волі суд з обвинувачем погодився», – констатувала прес-секретар прокурора області Віта Дубовик.

Суд виніс Пригоров Юдаєву після майже трьох годин пошуків вибухівки. Ще одне повідомлення про замінування надійшло в поліцію прямо під час оголошення рішення, але евакуації із судової зали не було.

Автор: Тетяна Федоркова

***

***

Архів:

***

***

24.01.2014 р.:

***

У Гайничеру поранена голова, однак травма не серйозна.

У Чернівцях під час штурму обласної ради травмовано голову облради Михайла Гайничеру. Про це заявив заступник голови облради Валерій Манілич.

Як повідомляє кореспондент ТСН, у Гайничеру поранена голова ззаду, але травма не серйозна.

Крім того, з-під будівлі облради декілька активістів забрали на швидкій – у них травми голів і очей через газ.

Наразі в адміністрацію пустили 20 протестувальників для переговорів, онак результати поки не відомі.

 

До людей на вулиці тричі виходив голова облдержадміністрації Михайло Папієв. Він говорив, що заяву на звільнення писати не збирається.

Зазначимо, що наразі під облрадою зібралося близько 5 тисяч активістів. Вони за допомогою сокири виламали вхідні двері. Правоохоронці застосували проти них сльозогінний газ та гранати з газовою сумішшю.

У той час, як Папієв спілкувався з активістами, міліціонери кинули в натовп 2 гранати, розпочалася штовханина, під час якої, ймовірно, і постраждав голова Чернівецької облради. Наразі він знаходиться у службовому кабінеті.

Сесію облради закрили, навіть не ухваливши порядок денний.

Раніше повідомлялося, що голова Волинської ОДА став на коліна перед демонстрантами.

Джерело: tsn.ua (24.01.2014 р.)

***

Буремні події 2014 р. біля Чернівецької ОДА. Фото: БукІнфо

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ