За авто на іноземних номерах пропонують стягувати по 2 € в день, плюс за кіломераж

0
530
Загрузка...

Хмари згущуються над власниками автомобілів з іноземною реєстрацією – за пропозицією чернівецького керівника фракції “Народний фронт” у Верховній Раді Максима Бурбака (та його колеги по фракції Віталія Корчика), пропонується стягувати з іноземних автомобілів (тобто іноземної реєстрації, а на таких авто їздять і багато громадян України) плату за кілометраж по Україні та фіксовану поденну плату.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради – щодо пропозиції нардепів відкорегувати Проект Закону «Про внеceння змін дo деяких законодавчих aктів України щодо єдиногo збopy, який справляється в пунктах пропуску через державний кордон України».

Окрім плати за кожен подоланий кілометр автомобільними дорогами країни, народні обранці пропонують запровадити додаткове стягнення за кожен кілометр проїзду автомобілів у разі, якщо вони перевищують встановлені розміри, масу тощо. У разі порушення пропонуються такі стягнення:1 день – 2 євро, 7 днів – 7 євро, 1 місяць – 33,8 євро, 3 місяці – 95,6 євро, 6 місяців – 180 євро, а за рік – 342,2 євро.

Україна має запровадити дзеркальну європейську норму про сплату іноземними автомобілями податку за користування дорогами при перетині державного кордону, – заначає Максим Бурбак:

“З 11 червня наші громадяни зможуть вільно пересуватися країнами Європи і вони також будуть використовувати свій персональний транспорт. Так от, заїжджаючи в Румунію, Молдову, в інші країни Євросоюзу, вони також справляють плату за використання автобанів чи доріг. І це не 3 євро в день. Суми значно більші”.

“Нашим законопроектом передбачається, що автомобілі з іноземною реєстрацією, які будуть заїжджати на територію України, також повинні сплачувати за використання доріг”, – цитують Бурбака на партійному сайті nfront.org.ua

Він зауважив, що це додаткові надходження для розвитку мережі автомобільних доріг загального користування. І підкреслив, що до обговорення цього законопроекту потрібно підходити зважено і не маніпулювати фактами – як і до вирішення проблем автомобілів з іноземною реєстрацією, якими користуються громадяни України.

Він окреслив два аспекти цієї проблеми – питання розмитнення та встановлення на облік в сервісних центрах Нацполіції автомобілів, які були вже завезені громадянами України. І друге – це безпека руху.

“Кожне друге ДТП з випадками каліцтва чи смерті відбувається за участі авто на іноземній реєстрації. При розгляді в судах щодо відшкодування шкоди – немає власника в Україні, немає відповідного страхування і немає кому відповідати”, – зазначає Бурбак.

“”


***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ