Буковинці можуть отримати кредит на навчання, і… не повертати гроші

0
161
Фото: karpatskijobjektiv.com
Загрузка...

Для того, щоби не повертати отриманий від Чернівецької ОДА кредит на навчання у вищому навчальному закладі, треба відпрацювати після закінчення вузу 5 років у сільській місцевості (у державному, або комунальному закладі).

Відповідно до Положення про надання з обласного бюджету пільгового кредиту для здобуття вищої освіти кредит можуть отримати жителі Чернівецької області віком до 35 років, які навчаються у вищих навчальних закладах, що функціонують на території Чернівецької області.

Рішення щодо визначення осіб, яким надаватиметься з обласного бюджету кредит для здобуття вищої освіти, приймається відповідною комісією щороку в серпні місяці.

На розгляд комісії подаються документи:
1.Заява.
2.Копії документів про освіту (для абітурієнтів).
3.Довідка з вузу, в якій зазначається курс, спеціальність, форма навчання, вартість оплати за навчальний рік.
4.Копія залікової книжки (для студентів).
5.Довідка про склад сім’ї.
6.Довідка про доходи членів сім’ї.
7.Акт обстеження житлово-побутових умов сім’ї.

Кредит надається на підставі угоди між його одержувачем, вищим навчальним закладом та банком, уповноваженим обслуговувати касове виконання (уповноважений банк – Чернівецьке обласне управління АТ «Ощадбанк»).

Сума кредиту повертається із оплатою 3 відсотків річних протягом 15 років,  починаючи з дванадцятого місяця після закінчення навчання у вищому навчальному закладі.

Одержувач кредиту, який після закінчення вищого навчального закладу пропрацював за фахом не менше, ніж 5 років у державному або комунальному закладі чи установі у сільській місцевості Чернівецької області, кредит та відсотки за користування ним не повертає, що підтверджується щороку на момент оплати довідкою з місця роботи уповноваженому банку.

Джерело: oblosvita.com

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ