У Чернівцях підпалили авто «надто відвертого» журналіста (фото)

3
1854
Загрузка...

Знаний футболіст і громадський діяч Олександр Білоус, який відзначається принциповою громадянською позицією і відвертими висловлюваннями, у т.ч. достатньо неприємними для високопосадовців, як припускають, міг поплатитися за свою прямоту – йому підпалили авто «Mini Сooper».

 

Сталось це у Чернівцях біля багатоповерхівки, де Олександр мешкає. Його в цей час вдома не було – Олександр саме повертався з Чорноморська Одеської області, куди він з Німеччини транзитом через Чернівці поїхав, як представник проекту  «Спорт заради Миру» (SPORT for PEACE), аби благодійно долучитися до проведення масштабного спортивного свята «Kids Athletics Games».

Під ранок 14.05.17 припарковане біля багатоповерхівки на вул. Щербанюка у Чернівцях авто відомого футболіста і блогера підпалили. Сусіди викликали пожежників та поліцію. Батько Олександра, який побачив вже наслідки події, і повідомив сину цю неприємну звістку. Машина відновленню не підлягає…

Попри ці неприємності, Олександр Білоус таки взяв участь у Бігу Миру (разом з директором фонду «SPORT for PEACE» Наталею Мартіашвілі та ще однією представницею цього проекту Тамарою Нижник, які спеціально їхали з Одещини до столиці Буковини, аби підтримати тут ідеї миру і здорового способу життя). Більше того, на Бігу Миру під час розіграшу призів іменний номер «БІЛОУС» витягнули, коли визначали володаря третього розіграного велосипеду, але Сашко передарував той супер приз дівчинці з ЗОШ №5, помітивши, що вона плакала, бо дуже хотіла виграти велосипед…

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (підпалене авто):

***

Олександр Білоус свого часу грав за «Буковину» (2004-05 рр.). Але через життєві обставини швидко закінчив кар’єру на рівні команд майстрів і пішов працювати в обласний підрозділ охорони пам’яток історії та культури, поєднуючи це із виступами в аматорських футбольних чемпіонатах. Ще будучи гравцем «Буковини», брав участь у «Помаранчевій революції», а в часи роботи чиновником обласного рівня, звісно, не пропустив і Революцію Гідності (хоча, зрозуміло, участь у тих подіях для державних чиновників не віталась). На той час Олександр з однодумцями заснував інформаційний портал fakty.cv.ua і став на громадських засадах редактором.

Після Революції Гідності, не витримавши «чергового покращення», Олександр влітку 2016 р. звільнився з посади завідувач відділу охорони пам’яток історії та культури Чернівецького обласного центру з питань культурної спадщини та й поїхав на заробітки до Німеччини. Там його на оздоровчій пробіжці помітив представник місцевого футбольного клубу, «розпізнав» футболіста, запросив на тренування, після чого екс-гравець «Буковини» підписав контракт з «SV 09 Arnstadt».

Граючи вже в німецькій Ландеслізі, Олександр Білоус, як кажуть, не випав ні з домашніх соціальних проектів, до проведення яких він активно долучається (і не лише у Чернівцях), ні з інформаційного поля, продовжуючи достатньо відверто висловлюватися публічно, у т.ч. з неприємними для високопосадовцями тезами.

У груді 2016 р., будучи присутнім у студії програми «Шустер life» як головний редактор інформпорталу fakty.cv.ua «Чернівці-Інфо», Олександр Білоус «змусив» Міхеїла Саакашвілі назвати Президента України Петра Порошенка «баригою», що мало немалий резонанс. Неодноразово Олександр публічно «чіпляв» «головного митника» Буковини Миколу Салагора та інших представників владного режиму, яких в народі вважають причетними до різних корупційних схем та інших негативних процесів.

Складно сказати, чи є зв’язок між активною позицією та відвертими публічними висловлюваннями Олександра Білоуса і підпалом його авто. Можна лише припускати. Але експерт, який оглядав машину, зазначив, що сумнівів немає – це був саме підпал.

Тепер Олександр займається оформленням необхідних документів, аби по поверненні в Німеччину не здійснювати виплати за фактично вже неіснуючу машину. При цьому Олександру треба вже цієї п’ятниці бути на передматчевому тренуванні своєї німецької команди. Плюс, як він сам зазначає, там без авто йому буде дуже складно обходитися, у т.ч. тому, що добиратись на тренування громадським транспортом неможливо. От і «ламає голову», як вийти з ситуації. Попутно намагаючись збагнути, «за що йому це все», як кажуть, і «звідки вітер може дути» – «кому заважав» його б/у «Mini Сooper»…

fakty.cv.ua

***

***

ФУТБОЛ: ЕКС-ГРАВЕЦЬ «БУКОВИНИ» ЗАБИВ У НІМЕЧЧИНІ З ПЕРЕДАЧІ ШУМАХЕРА

***

МІНІ-ФУТБОЛ: У ФІНАЛІ ЧЕМПІОНАТУ ОБЛАСТІ 2016/17 ОБІЙШЛИСЬ БЕЗ ПЕНАЛЬТІ (ВІДЕО)

***

У ЧЕРНІВЦЯХ ПОШКОДИЛИ АВТО ФУТБОЛІСТА НІМЕЦЬКОЇ ЛІГИ, ПОЛІЦІЯ «НА ПАУЗІ»…

***

І ЗНОВУ «НІМЕЦЬКИЙ СЛІД» У ЧЕРНІВЕЦЬКОМУ МІНІ-ФУТБОЛІ (ФОТО)

***

МІНІ-ФУТБОЛ: ПЕРШІ ДОСТРОКОВІ ПЕРЕМОЖЦІ ГРУПИ «ЗАСВІТИЛИСЬ»… У САУНІ

***

БУКОВИНЦІ БІЛОУС І КО СПОРТИВНО ПІДТРИМАЮТЬ В ГОЛЛАНДІЇ АСОЦІАЦІЮ УКРАЇНИ І ЄС

***

НА ТЕНІСНОМУ П’ЄДЕСТАЛІ «ЗАСВІТИВСЯ» ДМИТРО БІЛОУС (ФОТО)

***

ФОТО: БІЛОУС, ПОЛЬОВИЙ І КО ЗАПОЧАТКУВАЛИ ВЕЛОПРОГУЛЯНКИ ВИХІДНОГО ДНЯ

***

ПРОБІЖКА З «ПРИСМАКОМ» НІМЕЦЬКОЇ ЛАНДЕСЛІГИ ТА ЦИРКУ «DU SOLEIL» (ФОТО, ВІДЕО)

***

ФУТБОЛ: ЕКС-ГРАВЕЦЬ «БУКОВИНИ» ЗНОВУ ЗАБИВАЄ У НІМЕЧЧИННІ

***

СЕНСАЦІЙНИЙ ФІНАЛ КУБКУ ОБЛАСТІ 2017 ПОВ’ЯЗАНИЙ З «БУКОВИНОЮ» І… САУНОЮ (ВІДЕО)

***

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ «ЦВАЙТЕ ЧЕВЧЕНКО» ЗАБИВ У НІМЕЧЧИНІ ЗАВДЯКИ… ВІДЕНСЬКОМУ КАФЕ

***

ФУТБОЛ: ЧЕРНІВЧАНИН У НІМЕЦЬКІЙ ЛІЗІ ЗАЗНАВ ТРАВМИ І ОПИНИВСЯ В ЛІКАРНІ…

***

ЕКС-ЧИНОВНИК З ЧЕРНІВЦІВ ЗАБИВАЄ У НІМЕЦЬКІЙ ФУТБОЛЬНІЙ ЛІЗІ

***

ЧЕРНІВЧАНИН «ЗМУСИВ» СААКАШВІЛІ НАЗВАТИ ПОРОШЕНКА «БАРИГОЮ» (ВІДЕО)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ