На Буковині знову перекривають міжнародні автошляхи (відео)

0
267
Загрузка...

Буковинські активісти перекрили дорогу поблизу пункту пропуску “Порубне” у Глибоцькому районі. Протестували переважно автомобілісти.  Вимагали знизити мито на ввезення іномарок з зарубіжної реєстрацією.  Хоча це була не єдиний привід для протестів…

З самого ранку 22.02.17 активісти почали збиратися біля пункту пропуску “Порубне”, на кордоні з Румунією. Автомобілями заблокували дорогу. Сьогодні пікетувальники розширили список своїх вимог. Крім так званої європейського розмитнення, наполягають і на зниження комунальних тарифів.

“Людина звернувся десь два тижні тому. Каже, я працюю на швидкої медичної допомоги. Налічується мені 3200. Отримую на руки 2500. Платіжка прийшла на 2800. Ви думаєте, в нашу ГО тільки по автомобілях звертаються? У нас всі питання – по газу, по електроенергії. Ми всі питання піднімаємо “, – говорить Валерій Романюк, громадський активіст.

Але основною проблемою для жителів прикордонної області залишається все ж автомобільне питання. Житель Чернівців Георгій не так давно купив іномарку в сусідній Румунії. В Україні їздить з іноземними номерами і оплачує іноземну страховку. Вважає, що поповнювати казну іншої країни неправильно, але іншого виходу не бачить.

“Це неправильно. Тому що ці самі 180 євро, як я плачу за цю машину, я б міг оплатити у нас в місті, в Чернівцях, і за ці б гроші зробили якийсь тротуар або полагодили яку яму на дорозі, правильно?”, – каже Георгій Сакалюк, учасник протесту.

На акцію з’їжджаються автомобілісти зі всієї області. За порядком стежать поліцейські. Легковики направляють в об’їзд.

“Ми робимо все, щоб не допустити порушення прав інших громадян”, – говорить Святослав Кішлар, начальник управління превентивної діяльності ГУ Нацполіціі в Чернівецькій області.

Як завжди, там, де одні мітингують, інші – обурюються. Валерій відвозить товар в Румунію. Каже – мало того, що через блокаду не зможе доставити вантаж вчасно, так ще й змушений буде заплатити штраф.

Через годину після початку акції на трасу приїхалиь районні чиновники. Заспокоюють: мітингувальників розуміють і підтримують. Але допомогти нічим не можуть.

“Сесія районної ради прийме звернення з цього питання до народного депутата Тиміш, будемо звертатися до Кабінету міністрів і президента”, – говорить Георгій прийду, голова Глибоцької райдержадміністрації.

На подібні акції вийшли сьогодні жителі Львівської області та Закарпаття. Вони точно також перекрили рух в пунктах пропуску. На українсько-словацькому кордоні – пікетники блокували вантажний термінал. Знову ж обурилися далекобійники. сигналить пікетники в свою чергу агітували їх приєднається до акції.

Суперечки ні до чого не привели. Тоді далекобійники влаштували свою акцію і перекрили фурою проїзд по об’їзній для всіх машин. І власники авто з іноземними номерами, і водії великих вантажівок – не роз’їхався досі. Одні – наполягають, що акція – безстрокова. Інші – теж відступати не збираються.

Джерело: podrobnosti.ua

***

***

https://youtu.be/C7I8u2R0vaU

***

І протест у Чернівцях:

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ