Бурбак назвав депутатів міськради худобою… Йому відповіли

1
491
Загрузка...

«Тільки людина з низькими моральними принципами може вдатись до порівняння людей з худобою», – так відреагував один з депутатів Чернівецької міської ради, про якого дуже некоректно висловився народний депутат і керівник фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Максим Бурбак.

 

“Більшість депутатів фракції “Самопоміч” у Чернівцях – це запроданці. Крім двох хлопців, які воювали в АТО, і в яких, я сподіваюся, ще є залишки совісті (очевидно, йдеться про депутатів Олександра Ставчанського і Віталія Матвієнка, – авт.) Я також знаю і про наклепи Гавриша та Продана про те, що атошники мною куплені. Хочу спростувати ці нісенітниці. Так, я знаю багатьох атошників, бо допомагав їм, і не тільки їм, а й багатьом буковинцям, які воювали. Мені вистачає справ у Верховній Раді. Це лише у Чернівцях у міськраді таке робиться — купують одне одного, як худобу. Так і пишіть: деякі депутати “Самопомочі” – це худоба. А їхній поводир — Василь Продан…
Я, особисто знаючи “розклад” у Чернівецькій міській раді, попередив голову фракції “Самопоміч” Олега Березюка, з яким ми сидимо поряд на засіданнях комітетів у Верховній Раді, що вони — заПроданці. Вони – худоба, яку купили на ярмарку, і водять. І нехай Віталій Гавриш не переносить свої відносини у Чернівецькій міськраді у площину Верховної Ради. Хай краще пояснить своїм виборцям, чому він продався? Я нормально ставлюся до опонентів, але наклепів терпіти не буду”, – заявив Максим Бурбак в інтерв’ю molbuk.ua.

У свою чергу, керівник фракції «Самопоміч» у міській раді Віталій Гавриш так прокоментував ці некоректності з боку Бурбака:

«За декілька останніх днів моя скромна персона опинилась в центрі чернівецького політикуму. Журналісти активно супроводжують мої роз’їзди. Проте сьогодні відносини досягли апогею, на мою скромну персону звернули увагу з українського політичного олімпу, цілий голова парламентської фракції “Народного фронту” – Максим Бурбак.
По-перше хочу подякувати за таку увагу, для мене це честь.
По-друге хочу наголосити, що у своєму коментарі я дослівно цитую: “Нам сказали, що дуже сильно підходять колеги-депутати з інших фракцій до наших колег-депутатів з Верховної ради. У тому числі з “Народного фронту” – Максим Бурбак.”, не звинуватив шановного Максима Юрійовича у спробах підкупу депутатів ВРУ від “Об’єднання “САМОПОМІЧ”, як він зазначає. А підходять скаржитись, скаржитись, а не підкуповувати, але як у нас часто кажуть: “все по фрейду” чи то на “грабіжнику і шапка горить”.
По-третє я ніколи не ділив своїх колег по фракції, в нас місто маленьке і те, що хтось особисто знайомий з Бурбаком чи Проданом це не означає, що вони заангажовані. В мене всі рівні, в нас немає ні проданих ні куплених, і тільки людина з низькими моральними принципами, може вдатись до порівняння людей з худобою. Мабуть, і виборці Ваші з 204 округу теж худоба, вірно?!»

Політичні стосунки між чернівецькими «фронтовиками» і представниками «Самопомочі» останнім часом сильно загострились, оскільки останні не лише не дуже підтримують, а й допомагають блокувати деякі рішення, які лобіюють в інтересах Бурбака і Ко. За цікавим збігом обставин, і лідер фракції «Самопоміч» у Верховній Раді Олег Березюк приїхав до Чернівців розбиратися з непорозуміннями в середині місцевого осередку саме після того, як більшість членів фракції «Самопоміч» у міській раді проголосувала за скасування рішення щодо звільнення ТОВ «Інвест Альянс» (ринок «Добробут») від сплати 10% у фонд розвитку міста (що, зрозуміло, в інтересах громади), а двоє депутатів цієї фракції утримались (тобто фактично виступили проти інтересів громади, пославшись на рішення дорадчої ради і рекомендації з Києва).

Ще одним серйозним приводом для загострення ситуації у міській раді є полярне ставлення різних депутатів до перспектив взяти багатомільйонний кредит в євро на модернізацію системи теплопостачання у Чернівцях. Мер і «фронтовики» не приховують, що дуже хочуть загнати Чернівці в ці борги. Інші депутати вважають, що не варто влазити в такі борги, тим більше, що на прикладі компанії «Чернівецькі теплові мережі» стало зрозуміло, що модернізації теплопостачання та нижчих цін, ніж у теплокомуненерго (!) можна добитися і без європейських кредитів… Захистити той євро-кредит «фронтовики» намагаються всіма доступними методами – як політичними, так і використовуючи правоохоронців…

Далі буде…

fakty.cv.ua

***

А ось коментар Віталія Гавриша molbuk.ua, який чомусь кардинально перекрутили і серйозно змінили зміст в наступній публікації представники цього ж видання (читайте і «відчуйте різницю», називається):

«Їхали до Києва поговорити з колегами»: у «Самопомочі» розповіли, навіщо перенесли сесію Чернівецької міськради

Члени фракції “Самопоміч” у Чернівецькій міськраді розповіли, чому учора ініціювали перенесення сесії на сьогодні.

Зокрема керівник фракції “Самопоміч” Чернівецької міськради Віталій ГАВРИШ у коментарі кореспонденту molbuk.ua повідомив, що він зі своїми колегами відправився до Києва, щоби поспілкуватися з керівництвом партії “Самопоміч”. За його словами, жодних рішень щодо депутатів міськради від “Самопомочі” у Києві ухвалено не було.

– Ми регулярно їздимо і до Києва, і до Львова. Вчора ми їздили до Києва, це не секрет насправді. Ми періодично їздимо, спілкуємося з керівництвом, приймаємо рішення, – запевнив В. Гавриш. – Рішень ніяких я вам не привіз і не скажу, тому що рішення ніякі не приймалися. Нам сказали, що дуже сильно підходять колеги-депутати з інших фракцій до наших колег-депутатів з Верховної ради. У тому числі з “Народного фронту” – Максим Бурбак. На сьогодні якогось рішення по нашій фракції не прийнято. Нікого не виокремлювали, нічого не виділяли. Поїхали, спілкувалися. Ми регулярно їздимо. Просто цей раз співпало, якраз коли була сесія. Тому ми попросили її перенести.

На запитання кореспондента molbuk.ua, чи не можна було поїхати до Києві після сесії, а не переносити заради поїздки сесійне засідання, Віталій Гавриш відповів:

“Ми планували, що сесія перенесеться попередньо. Та оскільки мер був у відпустці, то попередньо сесію не можна було перенести. Оскільки у нас сесії відбуваються по декілька разів на тиждень, то я не бачу в цьому нічого поганого, що ми її перенесли на один день”.

В. Гавриш додав, що бачився з багатьма депутатами:

“Ми зустрічалися з керівництвом партії “Самопоміч”. Не тільки з Олегом Березюком, а й із депутатами Верховної Ради від нашої фракції, та іншими колегами з Верховної ради. Все буде добре”…

А матеріал з коментарем Бурбака molbuk.ua завершив так:

Нагадаємо, керівник фракції “Самопоміч” Віталій Гавриш у коментарі кореспондентові molbuk.ua повідомив, що йому відомо, що депутатів фракції “Самопоміч” у Верховній Раді активно намагаються підкупити – в тому числі і керівник фракції “Народний фронт” Максим Бурбак.

***

Для чого таке солідне видання так перекручує і брехливо приписує Гавришу те, чого він не говорив (про «намагаються підкупити»)?!! Дивно, як мінімум…

***

Міфи і факти про «донецьку фірму», яка постачає тепло у Чернівцях і області

Депутатів від «Самопомочі» підозрюють у служінні олігархічним групам? (відео)

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ