А що думають чернівчани про перспективи об’єднання з Чорнівкою? (відео)

0
160
Загрузка...

Приєднувати чи не приєднувати село Чорнівку Новоселицького району до Чернівців? Доцільність такого об’єднування обговорювали на черговому засіданні відповідної робочої групи.

 

Член цієї групи – депутат міської ради Юрій Бурега щодо цих перспектив об’єднання написав:

«Друзі, хочу звернутись до всіх чернівчан, і не тільки, які мають свою думку, на рахунок об’єднання територіальних громад. Час диктує нам великі виклики, в країні війна, народ зневірився і зубожів, ЄС шантажує наше керівництво різними страшилками. На предмет: не дамо грошей, не пустимо в Європу, зупинимо підтримку і т. д. Всі добре відомі нам східноєвропейські держави, пройшли через процес децентралізації, укрупнення, адмін. тер. реформу. На цьому шляху у всіх були проблеми, зміни, певні зупинки, але всі вони пройшли цей етап. Тепер черга дійшла до нас. На сьогодні до Чернівецької громади  звернулась громада села Чорнівка Новоселицького р-ну з пропозицією – об’єднати наші громади. Рішенням сесії, була створена робоча група, яка опрацювала всі технічні питання щодо процедури об’єднання і підготувала проекти рішень, які мають бути затверджені на наших сесіях. Наразі проходить процес обговорення в громадах. Ми хочемо почути думку чернівчан, які позитиви в об’єднанні саме ви бачите, і які незручності, “підводні камені”, можуть чекати на нас після створення ОТГ».

Колишній депутат міськради Дмитро Сірман, у с вою чергу, зауважив:

«Громада Чорнівки не стільки хоче до Чернівців, як до Садгори, так історично склалося. Я був членом робочої групи, маю чималий досвід у місцевому самоврядуванні, але теперішньому керівництву міської ради це не потрібно, вони мене не запрошують, або уже виключили із складу робочої групи».

А що думаєте ви щодо цього об’єднання?

fakty.cv.ua

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ