Нардепи підняли собі зарплату до 40 тисяч! Так і має бути? (опитування)

0
353
Загрузка...

«Ця сволота прийшла до влади на смерті НЕБЕСНОЇ СОТНІ та знищує УКРАЇНУ», – так відреагував екс-депутат Чернівецької міської ради на рішення народних депутатів підняти зарплату «собі улюбленим» до 40 тис. грн. і більше…

 

Відповідно до постанови №5000-П «Про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік», зарплата голови Верховної ради становитиме тепер 30 мінімальних зарплат (зараз це 1450 грн. х 30 = 43 тис. 500 грн., з 1 грудня 2016 р. – 1600 х 30 = 48 000), віце-спікерів – 28 окладів (тепер це 1450 х 28 = 43 500, з 1.12.16 – 1600 х 28 = 44 800), «рядових депутатів» – 25 окладів (зараз це 36 250, з 1.12.16 = 40 000). На оплату праці помічників-консультантів, незалежно від їх кількості, народному депутату встановлюється загальний місячний фонд у межах 16 мінімальних зарплат (23 200, з 1.12.16 – 25 600). Відповідні зміни набувають чинності з 1 листопада 2016 р.

Для порівняння, у вересні зарплата спікера Андрія Парубія склала 20 200 грн. (ставка – 6640, решта – надбавки, доплати, винагороди…).

За цю постанову проголосували і наступні буковинські народні обранці: Бурбак М. Ю., Король В. М.,  Онуфрик Б. С., Продан О.П., Рибак І.П., Рудик С. Я., Севрюков В.В., Тіміш В., Федорук М. Т. Цікаво, що ЗА натиснув і син Гаранта Порошенко А. П., якому, напевно, також важко виживати на теперішню скромну нардепівську зарплату…

«СКОТИ!!! За останнє скликання ДУПУтати двічі підняли собі зарплату до СОРОКА ТИС. ГРИВЕНЬ, також збільшили ціни на газ, електроенергію, воду, комунальні послуги для УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ. Ця сволота прийшла до влади на смерті НЕБЕСНОЇ СОТНІ та знищує УКРАЇНУ. СКОТИ ви думаєте вас довго УКРАЇНА буде терпіти???», – такі враження від нових зарплат нардепів висловив екс-депутат Чернівецької міської ради – майстер спорту міжнародного класу з військового багатоборства Олексій Коломієць.

А ось що написав з цього приводу громадський діяч Віталій Смандич:

«Зарплата в розмірі 25 мінімальних або 1 зарплата депутата Верховної Ради, соупадениє… не думау.161021-zarplata-vr-40-komiksy-fb

Сьогодні ЗМІ пишуть новину та що вже відбулось і свого обурення не можуть написати, лише констактація фактів. А якщо глянути в Facebook то кожна четверта новина користувачів про обурення, щодо результату гоосування про збільшення заробітньої платні народним обранцям.
Відповідна норма міститься в ухваленому напередодні Радою проекті постанови №5000-П “Про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік”.
Документ в цілому підтримало 230 народних депутатів.
Заробітна плата народного депутата становитиме 25 “мінімалок”, що дорівнює – 36,250 тисячі гривень.
Результати голосування тут: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=9303

Давайте розбиратись в ситуації…
Якщо б наша Верховна рада працював злагоджено в інтересах покращення соціального життя (садочки, школи, лікувальні заклади, заклади освіти), покращення дохідної частини кожного громадянина Україна, наша армія найкраща по забезпеченню в ЄС і фінансується виключно із держбюджету, всі спеціальності високооплачувані, в бізнесі є “здорова” конкуренція то і відповідно мудрим головам котрі все планують і все голосують заради своєї держави, майбутнього суспільства то Я ЗА підвищення заробітньої плати навіть до 50 000 грн.
А що ми маємо, який кінцевий продукт виборів до ВР – дармоїди.
А що в лікарів, вчителів, військових, поліції робота спокійна, не “напрягаючись” день за днем і зарплата капає, а от в депутатів одні стреси, одні “сурові” будні.

І це ще бюджет не сформовани і не проголосований на 2017 рік, а що там… а там як завжди ДЕФІЦИТ.
Значить будемо цей дефіцит з громадян стягувати.
А для людей зробили, те що тепер шалені тарифи можна в розстрочку оплачувати – ДОСЯГНЕННЯ!
ПРОПОЗИЦІЯ.
Читаючи матеріали зустрів слушну думку: “Треба їхню зарплатню вимірювати якістю обіцяного і виконаного: базова – 1 мінімалка; додаткова – рівень ефективності виконаних рішень. А ефективність вимірювати голосуванням громадян того чи іншого регіону”.

Ну, тепер рішення за міськими радами котрі мають своє “фе” з цього приводу сказати, можливо однопартійці з областей достукаються до своїх колег і все таки відмінять рішення.
Чи будемо голосувати про недовіру ВР, Михайло Яринич

fakty.cv.ua

А що ви думаєте про зарплатне рішення нардепів?

Ставлення до підняття зарплати народним депутатам

Результати

Loading ... Loading ...

***

 

***

Олексій Миколайович Коломієць (Olexiy Kolomiets)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ