Нардеп і фотожабери покепкували з урочистого відкриття ліфту у Чернівцях (фото)

1
560
Загрузка...

Іронічно відреагували в інтернеті на урочисте відкриття головою Чернівецької облдержадміністрації Олександром Фищуком ліфту.

 

Губернатор перерізав стрічку перед новим ліфтом у реанімації обласного клінічного кардіодиспансеру. ЦеFyschuk-lift-prykol-2-copy викликало неоднозначну реакцію серед користувачів інтернету. З гумором прокоментували цей урочистий момент навіть деякі високопоставлені чиновники і депутати.

Так, нардеп Боріслав Береза на своїй сторінці у Facebook написав:

«Що можна очікувати від нашої влади, якщо відкриття ліфтів це вже подія. Ні, Подія! Саме так, з великої букви. Розумієте, Голова Чернівецької ОДА відкриває ні лікарню, парк, будинок культури, памятник, центр навчання чи послуг, або університет, а ліфт! Чекаємо на святкове відкриття пісочниці та розповіді про те, що це велике досягнення сучасної влади».

А ось як прокоментував на Facebook відкриття ліфту уповноважений ВР з прав людини Михайло Чаплига (Анархіст Чаплига):

«Цуко… новости иффрапейской страны! ЖЛОБЯТНЯ 🙁
Голова Чернівецької ОДА урочисто відкрив новий ліфт в реанімацію…
– а сральник на трассе этот ГУБЕРНАТОР не открывал? Тоже событие… дальнобойщики пописать смогут не в кусты а в ямку! Это ж серьезное развитие транспортной инфраструктуры и спрыяння инвестициям!
В обласному клінічному кардіодиспансері по вулиці Героїв Майдану …. (уже дух захватило от одних названий) у Чернівцях встановили новий сучасний ліфт.
– ой пля… а до этого все Чернивци на самокате от СЕНИ ездили на 9й этаж?
Він вітчизняного виробництва..
– хренова… за сердечников переживаю…
на його придбання ОДА виділила понад 700 тис гривень.
– перемога!
П.С.: Петро… опять я сука или все таки долб-пы рулятЪ? Чи типо не ты этих придурков назначаешь?»

Не залишили без уваги цю подію «фотожабери», чиї найвлучніші «уколи» розмістили на times.cv.ua:

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

Фотожаби про відкриття ліфту губернатором Буковини

***

Офіційне повідомлення з сайту ОДА про подію у кардіодиспансері:

Сьогодні, 12 липня, голова обласної державної Олександр Фищук провів робочу нараду в обласному клінічному кардіодиспансері під час якої обговорено питання ремонту реанімаційного відділення (проведено попередні розрахунки, складено кошторис на суму 1248,497 тис. грн.), затвердження регіональної програми «Зупинимо інфаркт», придбання ангіографічного обладнання за кошти обласного бюджету, придбання обладнання для рентген кабінету тощо.

Олександр Фищук звернув увагу на недостатньому фінансуванні медичної галузі та зауважив, що на хвороби системи кровообігу в області хворіє 56,7% населення (514,3 тис. осіб, з них працездатного віку 301,9 тис. осіб (33,3%). «Хоча цей показник є меншим ніж в середньому по Україні, але ми не повинні зупинятися. Необхідно розробити комплекс заходів для попередження захворюваності системи кровообігу. Заходи з профілактики мають пропагуватися на всі рівнях», – наголосив голова облдержадміністрації. Очільник краю підкреслив фаховість буковинських лікарів та висловив вдячність за їхній щоденний труд.

Також голова обласної державної адміністрації оглянув новий ліфт у реанімаційному відділенні.

Як зазначив Олександр Фищук, відділення реанімації знаходиться на 4-му поверсі будівлі і під час транспортування хворих у відділення зупинка ліфта неприпустима.  «Маємо розуміти, що пацієнти установи це люди, для яких підніматися сходами на 4 поверх є великим навантаженням. Тому було прийнято рішення про виділення коштів на встановлення нового ліфта».

Зазначимо, що щорічно в КМУ «Обласний клінічний кардіологічний диспансер» стаціонарна допомога надається більше 7000 хворим кардіологічного профілю. Лікарняний ліфт марки Л-500, який введено в експлуатацію в 1980 році потребував повної заміни, так як термін його експлуатації давно вичерпний. Після 25-річної експлуатації, що передбачено заводом виробником було проведено поточні ремонти ліфта, але неодноразово траплялися не передбачені зупинки між поверхами.

У 2015 році обласному клінічному кардіодиспансеру з обласного бюджету було виділено 970 тис гр., які були використані на встановлення нового ліфта (773 тис. гр.), та придбання медичного обладнання (197 тис. гр.).

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ