Митний протест: досі ніхто не відповів за героїн на суму 40 млн. євро… (відео)

1
822
Загрузка...

Чергова акція за звільнення начальника Чернівецької митниці ДФС Миколи Салагора відбулась, як і анонсувалось, у понеділок, 11.04.16.

 

Щоправда, організаторам довелося трохи змінити свої плани – у зв’язку з тим, що до КПП «Порубне» були підтягнуті чималі сили правоохоронців, активісти перекрили міжнародну трасу біля села Стерче Глибоцького району, приблизно в 3 км від кордону.

До вашої уваги матеріали про акцію протесту від promin.cv.ua:

На Буковині активісти провели чергову акцію протесту – вони перекрили трасу біля с. Стерче. Люди вимагали звільнення головного митника області Миколи Салагора. Обурені буковинці кажуть, на акцію прийшли, бо вже давно пора покласти край корупції та контрабанді на митниці.
За словами голови ГО «Патріотична громада Буковини» Ігоря Жижияна, це вже не перший такий пікет проти Салагора.

– 2 лютого ми провели першу акцію на КПП «Порубне», і теж була вимога відставки Салагора. Тоді ми простояли цілий день, до нас приєдналися навіть правоохоронці. Вони запевнили, що беззаконня на митниці припиниться, і Салагор більше не буде вчиняти протиправних дій. Але, як ми бачимо, цього не відбулося. Досі нікого не притягнуто до відповідальності за ту партію контрабанди героїну, яку пропустили на румунську сторону – а це 333 кг героїну на суму 40 млн євро, – каже Ігор Жижиян.

Мітингувальники розповідають, КПП “Порубне” – найскладніший пункт пропуску в Україні. Окрім цього, люди додають, часто на власні очі бачили, як митники беруть хабарі. Активісти навіть зверталися до голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука, аби той посприяв звільненню Салагора, але він на заяву так і не відреагував.

Акція тривала близько п’яти годин. Врешті до обурених буковинців приєднався голова Глибоцької РДА Георгій Придій та попросив активістів завершити акцію із перекриття траси і дозволити транспорту проїхати. За його словами, Глибоцька РДА підтримує активістів та надішле листа до фіскалів області із проханням звільнити з посади начальника Чернівецької митниці ДФС Миколи Салагора.

***

11 квітня – нова акція за звільнення «головного митника Буковини» Салагора

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ