Черговий скандал із медичним закладом у Чернівцях (+відео)

0
2602
Загрузка...

У Чернівцях громадські активісти звинувачують Адміністрацію обласного онкодиспансера  у вимаганні грошей у пацієнтів: мовляють без квитанції про сплату (у сумі 80 грн) хворим не видають результати аналізів.

Пані Наталія, привезла до мамолога маму на обстеження. Жінка витратила близько 2 тисяч гривень. Не враховуючи, при цьому , додаткову сплату “доброчинних” внесків і берегли ці квитанції, як зіниця око, бо без них старенька не отримала би своїх результатів аналізів.

Головний лікар, виравдовується, що цього року замість 18 млн грн  з обласного бюджету виділили всього 700 тис. грн. Відтак , 1 млн грн. пожертв від пацієнтів , єдина можливість працювати медичному закладу.

Мене, як мешканця Чернівців, українця та й просто людину обурює той факт, що це вже не перший скандал із закладами медицини у нашому місті. Нещодавно на загал вийшла інформація про захоронення людських рештків на території патологоанатомічного бюро, як результат  начальник ОКМУ “Патологоанатомічне бюро” Юрій Ковал і далі працює, на всю країну засвітилась Обласна клінічна лікарня із доброчинними внесками – Головний лікар – Ушаков Володимир Іванович, на робочому місці,  Анатолій Гонца, головний лікар онкодиспансеру, і ніби пішов, і ніби ще ні….. не буду продовжувати цей список, бо у всіх “рильце у пушку”. Депутати обласної ради не погодились зробити посаду керівників медичних закладів – виборною, щоб люди самі назначали, а не через “відкати” царькам і надалі продовжували їх контракти у Департаменті охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації, сидять на фармацевтичних тендерах, оренді приміщення під аптечні пункти, кафе, магазини і так далі…. Як і хто це змінюватиме?!?

Олександр Білоус, Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ