Затримано підозрюваних у подвійному вбивстві у Чернівцях (+подробиці)

0
290
Загрузка...

За одну ніч двоє зловмисників зухвало позбавили життя двох жителів Чернівців. Міліціонери оперативно затримали підозрюваних у скоєнні вбивств. Тепер їм загрожує довічне ув’язнення.

7 серпня близько опівночі до чергової частини обласного Управління міліції надійшло телефонне повідомлення від мешканки будинку по вулиці Київській, місто Чернівці про те, що до квартири її сусідки невідомі ламають двері. Оперативний черговий УМВС зреагував на повідомлення професійно та на місце злочину направив наряди батальйону патрульної служби міліції і слідчо-оперативну групу.

Прибувши за вказаною адресою міліціонери заблокували всі виходи з будинку. Побачивши правоохоронців злочинці почали тікати. В результаті швидких та професійних дій зловмисники були затримані за лічені хвилини «на гарячому». В помешканні працівники слідчо–оперативної групи виявили із численними ножовими пораненнями 73-річну власницю квартири.

Виявилося, що двоє чернівчан, віком 26-ти та 23-х років, напали на пенсіонерку задля особистого збагачення. Один із підозрюваних з потерпілою був знайомий. Йому було відомо, що її донька перебуває за кордоном, тож, відповідно у неї могли бути гроші. Негідники діяли дуже жорстоко, нанесли пенсіонерці майже двадцять ножових поранень, від яких остання померла. Заволодіти коштами потерпілої зловмисники так і не встигли.

У ході проведення слідчо-оперативних заходів вдалося встановити їх причетність ще до одного вбивства – мешканця обласного центру. Злочинці позбавили життя молодого хлопця того ж вечора, через те, що той відмовився віддати їм гроші. У цьому випадку, один із них вистрелив у шию потерпілому зі саморобної зброї, яку вони вкрали із дачного будинку. А щоб приховати сліди злочину, тіло вбитого закопали в мікрорайоні «Цецино».

З місць скоєння злочинів правоохоронці вилучили речові докази. Зокрема, зброю, ножі, одяг зловмисників зі слідами крові, відбитки пальців тощо. Затримані зізналися у скоєнні двох вбивств.

Відомо, що підозрювані неодноразово раніше судимі за крадіжки та шахрайства.

За даними фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Підозрюваних затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Крім цього, зухвалих зловмисників правоохоронці перевіряють на причетність до скоєння інших злочинів. На даний час встановлена їх причетність до понад 10 крадіжок майна із помешкань громадян.

Як повідомив СЗГ УМВС України в Чернівецькій області розслідування даних злочинів, взяв на особистий контроль – Сергій Пілігрім.

Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ